Στο Κέντρο "Ελπίδα" ο Κυριάκος ΜΗτσοτάκης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΕΛΠΙΔΑ»

-Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΛΠΙΔΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης, ένθερμος και χαμογελαστός, γνώρισε όλους τους ωφελούμενους, την πρόεδρο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και το επιστημονικό και μη προσωπικό του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ».

Κατόπιν, συζήτησε για τη λειτουργία και τη δράση του Κέντρου με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου "ΕΛΠΙΔΑ", Σταυρούλα Καπούλα και τη γενική γραμματέα Άννα Μ. Σαρρή, παρουσία του επιστημονικού διευθυντή Μιχάλη Δράκου και της κοινωνικής λειτουργού Γεωργίας Ρηγοπούλου.

 Βασικότερο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη χορήγησηςχρηματοδότησης για την αγορά λεωφορείου, το όποιο εξυπηρετεί τη μετακίνηση των ωφελουμένων από και προς το Κέντρο σε καθημερινή βάση. Υποχρέωση, η οποία απορρέει άλλωστε και από τις βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δεσμεύθηκε την επίλυση του θέματος έως το τέλος του καλοκαιριού, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, οι περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και η αναίτια ταλαιπωρία εκατοντάδων Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ), ακόμη και με διαγνωσμένη αναπηρία εφόρου ζωής(!) να υποβάλλονται σε νέες εξετάσεις διάγνωσης της αναπηρίας τους και σε εκ νέου πιστοποίηση από την επιτροπή των ΚΕΠΑ.

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, δεν ξεχάσαν την σημερινή επέτειο για τα 45 χρόνια απο την...
"Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονου έπειτα από συμπλοκή 4...
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ....