Στο ίδιο έργο θεατές - γράφει ο Προκρούστης

Χαθήκαμε στο μέτρημα. Τρία χρόνια γεμάτα κάθε λίγο και λιγάκι στη Θεατρική Σκηνή " ακυβέρνητη Πολιτεία" ανεβαίνει το έργο " Μαλια κουβάρια με την ΤΡΟΙΚΑ".
Οι τρεις σωματοφύλακες στο ρόλο του Παιδαγωγού πασχίζουν να βάλουν στο ίσιο δρομο το κακό κοριτσάκι που ακούει στο όνομα " Ελλαδιτσα".
Ήσουν και παραμένεις κακομαθημένη, εμείς θέλουμε να σε σώσουμε και να σε βάλουμε στον ίσιο δρομο και εσυ δεν λες να συμμορφωθείς.
Ξέχασε αυτά που ήξερες, πληρωνόσουν παραπάνω απο οτι άξιζε η δουλειά σου, ξόδευες πιο πολλά απο οτι μπορούσες, είχες τζάμπα Νοσοκομεία και Σχολεία και στα γεράματα σου κρατούσες και την πισίνη οτι θα πάρεις και σύνταξη και ένα εφ άπαξ και μάλιστα φουσκωμένο.
Σου δίναμε λεφτά δανεικά για να φτιάξεις πέντε πράγματα και εσυ τα ξόδευες για να περνάς καλα, τοτε μας βόλευε και δεν μιλούσαμε, οτι σου δίναμε γυρνούσε πισω σε εμας, αγόραζες τα δικα μας πραγματα και το κέρδος ήταν δικό μας και τα δανεικά μας αυγάτιζαν, όσο χρεωνόσουν  τοσο σε είχαμε πιο σφιχτα δεμένη.
Οσο βόλευε καλά ήταν, τώρα θέλουμε τα λεφτα μας πισω, όχι οτι τα έχουμε και τοσο αναγκη η μας δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα, επειδή ομως είσαι κακομαθημένη και εμείς πρέπει να δέσουμε τα πραγματα και θέλουμε να ξέρουμε οτι σε αυτο που σχεδιάζουμε για το αυριο δεν θα μας κανεις καμια κουτσουκέλα, θα πρέπει να σε βάλουμε απο κάτω να σε δέσουμε χειροποδαρα, να σου πάρουμε οτι εχει αξια γιατι είσαι ανίκανη να τα διαχειριστείς και θα ειμαστε εδω να σε προσέχουμε μέχρι που να μας βολεύει.
Οι ντόπιοι κηδεμόνες του κοριτσιού διορισμενοι απο τους Σωματοφύλακες, εχουν αυτοι τους δικους τους τρόπους, χωρίς να φαίνονται με δήθεν εκλογές ορίζουν κηδεμόνες υποτακτικούς και πειθηνιους, οι διορισμενοι κηδεμόνες λοιπόν για να μην τους παρει ο κοσμος με τις πέτρες, παίζουν και πρωταγωνιστούν στο ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ.
Να σταματήσει η κηδεμονία και οι εντολες, δεν δεχόμαστε αλλες υποδείξεις, δεν παίρνουμε αλλα μέτρα εις βάρος του κοσμάκη, δεν κόβουμε πια μισθούς και συντάξεις, δεν βάζουμε αλλους φόρους, τα λενε φωναχτά και στο αυτι τους σφυρίζουν, μην ακούτε λογια εμείς θα κανουμε οτι θέλετε, πρέπει να τους κλείσουμε λιγο τα ματια, τι Ηθοποιοι ειμαστε αν δεν παίξουμε και λιγο Θέατρο.
Η επομενη παράσταση " μαλια κουβάρια με την ΤΡΟΙΚΑ " θα δοθει στη επόμενη επίσκεψη των τριων Σωματοφυλακων.
ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ
Εφημερίδα Γνώμη

γελοιγραφία - Βαγγέλης Παυλίδης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...