Στο «σφυρί» το αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ»

Πρόσω ολοταχώς για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ρόδου «Διαγόρας» προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς ωστόσο να έχει ενημερώσει επίσημα την τοπική κοινωνία για τα σχέδιά του, ακολουθώντας την πάγια τακτική του.

Όπως έγινε γνωστό, οι υποψήφιοι επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ρόδου «Διαγόρας» καταφτάνουν στο νησί για να επισκεφτούν και να επιθεωρήσουν τις κτιριακές υποδομές του και μάλιστα εν μέσω αντιδράσεων από τους εργαζόμενούς του.

«Ποδαρικό» αναμένεται να κάνουν οι εκπρόσωποι του επενδυτικού σχήματος Fraport – Copelouzos που επέλεξαν να έρθουν στη Ρόδο την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι τις 6 Μαρτίου θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις εκπροσώπων άλλων δύο εταιρειών. Συνολικά οι υποψήφιοι επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ρόδου είναι οχτώ και αναμένεται οι εκπρόσωποί τους να αφιχθούν στο νησί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» με ανακοίνωσή του εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε κάθε μορφή εκποίησης- παραχώρησης ζωτικών υποδομών του τόπου μας.

Στη γραπτή δήλωση του Συλλόγου αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Δηλώνουμε την ευθεία αντίθεσή μας σε κάθε μορφή εκποίησης – παραχώρησης ζωτικών υποδομών του τόπου μας . Στο πλαίσιο της δράσης μας αρχικά θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στους υποψηφίους αγοραστές όπου θα αναλύονται οι λόγοι της αντίθεσης μας».

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο αεροδρόμιο της Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

Ενημερώνουμε την κοινωνία της Ρόδου και τους αρμόδιους φορείς ότι στις παρακάτω ημερομηνίες θα επισκεφθούν τον αερολιμένα οι υποψήφιοι επενδυτές- αγοραστές του Κρατικού Αεροδρομίου Ρόδου «Διαγόρας».

α) Fraport – Copelouzos 3/3/2014 από 10:00 πμ

β) Corporacion America – Metka 05/3/2014 από 09:00 πμ

γ) Athens International Airport 6/3/2014 από 10:00 πμ

Υπόλοιποι επενδυτές που έχουν προεπιλεγεί χωρίς να έχει κοινοποιηθεί ακόμα πρόγραμμα επίσκεψης:

α) Aeroports de le Cote d’ Azur

β) Advent International

γ) Aktor – Vinci

δ) JP Avax – Zurich

ε) ΕΙΒ

ΤΑΙΠΕΔ: Αποφασισμένο να αξιοποιήσει τα περιφερειακά αεροδρόμια

«To ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στη διαδικασία αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων», αναφέρει το Ταμείο με αφορμή τη στάση μελών του Συλλόγου Εργαζομένων της ΥΠΑ στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων, οι οποίοι εμπόδισαν τους υποψήφιους επενδυτές να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης.

Αναλυτικά το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει τα εξής:

«To ΤΑΙΠΕΔ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στη διαδικασία αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα αναβαθμίσει τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Μέσα από την αξιοποίηση, θα ενισχυθεί καθοριστικά η τουριστική κίνηση των Χανίων και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να αξιοποιεί την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, με αποκλειστικό γνώμονα το όφελος των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας».

    ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...