Στον κ. Τσίπρα του σήμερα, απαντά ο κ. Τσίπρας του 2014 - του Κοσμά Σφυρίου

ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΑΝΤΑ Ο κ. ΤΣΊΠΡΑΣ ΤΟΥ 2014
-Σήμερα πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός και αυτοσυγχαίρεται, για το πρωτογενές πλεόνασμα - μάλλον για το υπερπλεόνασμα - που «επιτυγχάνει», ενώ είναι σε ύφεση/στασιμότητα, η ελληνική οικονομία.
Τι απαντά στον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο κ. Τσίπρας του 2014, τότε που ο κ. Σαμαράς είχε χαρακτηρίσει επιτυχία την πραγματοποίηση πρωτογενούς πλεονάσματος :
«...μα δε μπορεί να υπάρξει, να σταθεί η άποψη, πως μπορεί μια οικονομία να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, όταν βρίσκεται σε ύφεση.
Το πλεόνασμα τους είναι σεσημασμένο από τους έλληνες και τις ελληνίδες. Σε αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η ΑΠΑΤΗ της σημερινής πολιτικής ! Κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών & επιχειρήσεων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων συνταξιούχων
Το αμαρτωλό πλεόνασμα δεν κρύβει μόνο πολιτικά εγκλήματα, που έχουν συντελεστεί. Κρύβει και εγκλήματα, που πρόκειται να συντελεστούν...
Εντάξει, θα πάρουν την δόση και το πλεόνασμα, που νομίζουν, ότι ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ, αλλά τι θα δώσουν, για να τα πάρουν αυτά, το μάθαμε ; Το πως οι δανειστές εξαγόρασαν την δυνατότητα που δίνουν ΣΤΗΝ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ. ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, το μάθαμε ;»

Αυτό το τελευταίο «... να προσπαθήσει, να εξαγοράσει τους έλληνες πολίτες» το ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για τα 500 εκατομμύρια ευρώ, που είχε διανείμει ο κ. Σαμαράς, υπό μορφή επιδομάτων, από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014.
Τι απαντά ο κ. Τσίπρας του 2014, στον πρωθυπουργό Τσίπρα, που ΧΘΕΣ μίλησε στην Βουλή, για το ποσόν των 710 εκατομμυρίων (από το υπερπλεόνασμα των 7 δις ευρώ !) που εκείνος πρόκειται να διανείμει :
«Σας φαίνεται λογικό, να σας στύβουν, για να βγάλουν 3 δις ευρώ πλεόνασμα και απ’ αυτά να επιστρέφουν τα 500 ;
Αν δεν είχαν βγάλει κανένα πλεόνασμα, τότε θα είχαμε + 2,5 δις ευρώ, αυτή τη στιγμή
Αλλά ποιά λογική ψάχνει να βρει κανείς, στον παραλογισμό ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ που καταστρέφει μια κοινωνία ολόκληρη και μετά ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ. ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΧΑΝΔΡΕΣ. ΚΑΙ. ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ !
Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Από τη μια ν’ αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων και από την άλλη, να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να τους εξαγοράσουν
Αν αυτό δεν είναι Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ, τότε νομίζω, ότι οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθική, που δε μαρτυρά τίποτε άλλο, παρά ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. Αλλά και για μια πράξη, που δείχνει όχι μόνο το πόσο - στην πραγματικότητα περιφρονούν τον λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του.
Πως πετάει (ο Σαμαράς) αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των ελλήνων, ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ - με αυτό τον τρόπο - ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !»

Και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του 2014, έλεγε : « προσέξτε, ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ. !» (s I c !)
Και ο κ. Τσίπρας, που τα έλεγε αυτά το 2014, το 2018 ασκεί την προεκλογική πολιτική Σαμαρά, που κατήγγελλε !!... Που πήγαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» ;

ΚΟΣΜΑΣ. ΣΦΥΡΙΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...