Στη Χίο έφτασαν τα σκάφη της Aegean Regatta

Το λιμάνι της Χίου είναι γεμάτο από τα σκάφη της Aegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που γίνεται για 18η χρονιά στο Αιγαίο Πέλαγος και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. -Το πρώτο σκάφος που μπήκε στο λιμάνι του νησιού το απόγευμα της Τρίτης, ήταν το ERYTOS II-COSMOTE oλοκληρώνοντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα απόστασης 42 ναυτικών μιλίων από τα Λιμνιά Βολισσού ως τη Χίο. -Ακολούθησαν και τα υπόλοιπα σκάφη, τα οποία υποδέχθηκαν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Καράλης αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Παντελής Μπουγδάνος. Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς είχε υποδεχθεί τα 48 σκάφη στα Λιμνιά, ενώ έκανε και τις απονομές στους νικητές του πρώτου σκέλους.

Το ERYTOS II-COSMOTE στο ORC International αλλά και το DRAGON στα ORC Club εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τους ασθενείς ανέμους που έπνεαν στη περιοχή, πήραν τις νίκες στη δεύτερη ιστιοδρομία και μπήκαν στην τριάδα των κατηγοριών τους, με τις δύο πρώτες θέσεις να τις καταλαμβάνουν τα ίδια σκάφη

Αναλυτικά οι νικητές στο δεύτερο σκέλος ήταν:

ORCi

ERYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο, Σταύρο Τσάβαλο

CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη

MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

ΟRC Club

DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη

QUASAR-EUMARIA με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο

ECHIONAS με κυβερνήτη τον Γιώργο Μητρόπουλο

Μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες προηγούνται τα σκάφη:

ORCi

MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή

ERYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο, Σταύρο Τσάβαλο

ΟRC Club

BLUESCAPE με κυβερνήτη τον Νίκο Σύμπουρα

COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov

DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη

Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει παρέλαση του συγκροτήματος τυμπανιστών Brazilionico στην προκυμαία της Χίου και θα ακολουθήσει η απονομή κυπέλλων της διαδρομής Λιμνιά Βολισσού – Χίος.

Το πρωϊ της Πέμπτης, τα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για το τρίτο σκέλος της Aegean Regatta από τη Χίο ως το Βαθύ της Σάμου, απόστασης 54 ναυτικών μιλίων.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Xορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.aegeanregatta.gr

www.facebook.com/Aegean.Regatta

Photo credit: Νίκος Παντής

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα Εκλογών 2019

Εκλογές 2019

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Mε χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου,  ξεκίνησε το πιο...
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Δωδεκάνησο...
Ανακοινώθηκαν οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου...
Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε το Πρωτοδικείο Ρόδου  οι σταυροί προτίμησης που έλαβαν...