Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ο Δήμαρχος Λέρου

ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

- Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ο Δήμαρχος Λέρου

 

- Στην δια ζώσης συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στις 18/05/2022 στην Αθήνα, μετά από δυο χρόνια συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λέρου.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ.Γκάγκα, Βουλευτές του Νομού μας κ.Ε. Κονσολας, κ.Β.Υψηλάντης, κ.Ι.Παππας, κ.Μ.Ιατριδου, ο Περιφερειάρχης κ.Γ.Χατζημάρκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Δ.Παπαστεργίου και ο Γενικός Γραμματέας κ.Δ.Καφαντάρης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σ. Σπυρίδων και οι Δήμαρχοι Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

 Πριν την έναρξη της συνεδρίασης συζητήθηκαν προβλήματα στον Τομέα της Υγείας με την Αναπληρωτή Υπουργό καθώς και προβλήματα λειτουργίας των Δήμων με τον Γεν. Γραμματέα του Υπ.Εσωτερικών ένεκα της Ενεργειακής κρίσης.

 

Ο Δήμαρχος Λέρου απευθυνόμενος στην Υπουργό Υγείας τόνισε την σημασία λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο μας, γεγονός που μείωσε  τις Διακομιδές αλλά και, την ανάγκη Λειτουργίας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) έστω και δυο κλινών, γεγονός που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις διακομιδές  και θα ενισχύσει  περισσότερο το Αίσθημα Ασφάλειας των Πολιτών.

Επίσης απαίτησε την άμεση τοποθέτηση Χειρούργου  - Αναισθησιολόγου - Νεφρολόγου.


Ως εισηγητής του θέματος που αφορά την αυθαίρετη  αύξηση των Αντικειμενικών Αξιών στο νησί μας, αλλά και σε άλλα νησιά, τόνισε την επιτακτική ανάγκη λήψης ομόφωνης απόφασης η οποία και ελήφθη, όπως και την μετάβαση επιτροπής της ΠΕΔ στον αρμόδιο Υπουργό για την μείωση των διαμορφωθέντων αντικειμενικών αξιών που ήδη δημιούργησαν προβλήματα στους πολίτες μετά  την λήψη των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ, σημειωτέον δε ότι μετά την αύξηση δημιουργούνται μεταβολές σε παραπάνω από είκοσι (20) φόρους και τέλη .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...