Στη Νέα Υόρκη απαγορεύουν το φουα γκρά και στην Κάρπαθο υπάρχει άνθρωπος που σκοτώνει τα Παγώνια! Γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Κάθε φορά που καταπιάνομαι με ένα στενάχωρο θέμα από τον τόπο μου πληγώνομαι. Νιώθω λίγο περισσότερο προδομένος με την κατάντια του κόσμου, που ετοιμαζόμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Μόνο στο άκουσμα της η είδηση σε μαυρίζει: 

Κάποιος ή κάποιοι σκότωσαν και εξαφάνισαν 17 Παγώνια από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Λευκό Μεσοχωρίου Καρπάθου!

Μάλιστα, υπάρχουν «άνθρωποι» ή καλύτερα δίποδα πλάσματα, που δεν αντέχουν την ομορφιά, δεν αντέχουν τίποτε διαφορετικό και βρίσκουν αφορμές για να το ξεπαστρέψουν. 

Η Κάρπαθος δεν είχε Παγώνια, φιλόζωοι, βρήκαν τα πανέμορφα πτηνά και με δικά τους έξοδα τα μετέφεραν, τα ελευθέρωσαν στην αυλή του Αγίου Γεωργίου, της εκκλησίας στον Λευκό Καρπάθου. Μάλιστα δεν σταμάτησαν να τα φροντίζουν και εκείνα με την σπάνια ομορφιά τους λάμπρυναν τον τόπο. 

Σε αντιδιαστολή με τη σφαγή των Παγωνιών της Καρπάθου το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης αποφάσισε την απαγόρευση του εμπορίου φουά γκρα από το 2022. 

Το Φουά γκρά είναι το πρησμένο συκώτι πάπιας ή χήνας, που τρέφονται εξαναγκαστικά βίαια μέχρι το σημείο του θανάτου τους πριν από τη σφαγή. Το έδεσμα της ανείπωτης βίας θα απαγορευτεί σε όλα τα καταστήματα τροφίμων, επίσης να το σερβίρουν ή ακόμη και απλώς να το κατέχουν. Όσοι παραβούν τον νόμο κινδυνεύουν με πρόστιμο 500-2.000 δολαρίων, το οποίο μάλιστα μπορεί να ανανεώνεται κάθε 24 ώρες. 

Θα πείτε εκεί είναι Νέα Υόρκη ενώ εμείς ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε το δίποδο που κρέμασε έναν σκύλο στο χωριό Όθος! Αλήθεια θυμάστε την υπόθεση που έκανε το γύρο της Ελλάδας; 

Ας παρηγορηθούμε με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καρπάθου για την κατασκευή, συντήρηση καθώς και τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.  

Όσο για τα παγώνια, σύμβολα της αθανασίας και της αιωνιότητας, δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν καλύτερο το περιβάλλον της Καρπάθου. Από τη μανία και την παράνοια του δολοφόνου ξέφυγαν μόνο δυο! Ένα πτηνό βρέθηκε νεκρό και ήταν πυροβολημένο, ενώ άλλα δυο ήταν νεκρά από δηλητήριο, τα υπόλοιπα οι φονιάδες κάπου φρόντισαν και τα έθαψαν. 

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε εάν αυτή η υπόθεση, των δολοφονημένων Παγωνιών, καταλήξει στο συρτάρι κάποιου γραφείου και ξεχαστεί, όπως οι προηγούμενες που αφορούν κακοποιήσεις ζώων της Καρπάθου. 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...