Στη Κάρπαθο η Λίτσα Φτακλάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Κάρπαθο και Κάσο η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη

Την Κάρπαθο επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Διαφάνι στην ημερίδα που διοργάνωσε η υπό σύσταση κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση γυναικών Διαφανίου-Ολύμπου Καρπάθου «Η Ολυμπίτισσα»

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης, ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου Γιώργος Ζωγραφίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ Γιώργος Χατζηκουτσός, ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κωστής Τσαμπανάκης, η επιστημονική συνεργάτης για θέματα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚοιΝ.Σ.ΕΠ) Μαρία Κωστάντζου και ενδιαφερόμενοι από το Διαφάνι και την Όλυμπο.

Στο χαιρετισμό της, η κ. Φτακλάκη ανέπτυξε τις θέσεις της περιφέρειας για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και δεσμεύτηκε να εντάξει και την Κάρπαθο στο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το πανεπιστήμιο Αιγαίου για την «ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών μας και τη διασύνδεση με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», πρόγραμμα το οποίο θα συμβάλλει στη δημιουργία προϊόντων βασισμένων στην πολιτιστική κληρονομιά της Ολύμπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κάρπαθο, η αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε την Τρίτη 23 Ιουλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου, κατά τη διάρκεια της οποίας η κα Φτακλάκη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο νησί με ίδιους πόρους, καθώς και στα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, όπως είναι το νοσοκομείο της Καρπάθου, έργο πνοής για το νησί. Επιπλέον, παρουσίασε τις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας για τον τουρισμό, καθώς επίσης και τα πεδία συνεργασίας με το Δήμο Καρπάθου και τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Η κα Φτακλάκη πραγματοποίησε σύσκεψη και με τους φορείς του τουρισμού και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηλία Αλεξίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Δημήτρη Κορδαμπάτο, τον πρώην πρόεδρο των εστιατόρων Γιώργο Μαγιάφο, τους τουριστικούς πράκτορες Γιώργο Φιλιππίδη και Ηλία Μακρή και τον υπεύθυνο marketing Τάσο Μήλιο, παρουσία του δημάρχου Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη, του αντιδημάρχου, Γιάννη Χαροκόπου και του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Διακονή . Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τουρισμός στο νησί, ενώ κατατεθήκαν και συγκεκριμένες προτάσεις από τους φορείς, τις οποίες η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να στηρίξει σε συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου.

Την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, η κα Φτακλάκη θα βρίσκεται στην Κάσο προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών- Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Κάσου, με θέμα την Κοινωνική Οικονομία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...