Στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ ο «ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Ηρωικής Νήσου Κάσου» - Δήλωση Νικητιάδη

Στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ ο  «ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Ηρωικής Νήσου Κάσου»

- Δήλωση Νικητιάδη

- Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τον «ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Ηρωικής Νήσου Κάσου», καθώς εδώ και πάνω από μία εβδομάδα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού από και προς Πειραιά, Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο από το πλοίο το οποίο έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των εν λόγω δρομολογίων, με δυσμενείς συνέπειες τόσο στην επιβατική προσβασιμότητα και την τροφοδοσία και εφοδιασμό του νησιού, ακόμη και με είδη πρώτης ανάγκης, όσο και στην τουριστική δραστηριότητα και την οικονομία του νησιού. Η δρομολόγηση του πλοίου αφορούσε τη σύναψη σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας και δημόσιου μισθώματος.

Παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες εκκλήσεις της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση για άμεση επίλυση του προβλήματος και παρά την κατάθεση δίκαιων αιτημάτων και συγκεκριμένων προτάσεων, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη καμία ουσιαστική ανταπόκριση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. διακινδυνεύοντας την εδαφική και οικονομική συνοχή του νησιού καθώς και τις προοπτικές εκμετάλλευσης της τουριστικής δραστηριότητας που του αναλογούν εν μέσω μάλιστα της τρέχουσας θερινής περιόδου, με τη σχετικά υψηλή τουριστική ζήτηση.

Μετά από συνεργασία των Γραμματέων των Τομέων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Τουρισμού  Γιώργου Νικητιάδη,  Ναυτιλίας Δημήτρη Διαμαντίδη και με τον Βουλευτή Κέρκυρας υπεύθυνο στο Κοινοβούλιο για τα θέματα Ναυτιλίας και τουρισμού Δημήτρη Μπιάγκη κατατέθηκε στη Βουλή σχετική ερώτηση με την οποία  καλούνται  οι αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, να λάβουν υπόψη τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας της Ηρωικής Νήσου Κάσου για την άμεση, αποτελεσματική και βιώσιμη επίλυση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης καθώς και για την ενίσχυση της πληγείσας τουριστικής δραστηριότητας του ακριτικού νησιού, διασφαλίζοντας όχι μόνον την εδαφική και οικονομική συνοχή του νησιού αλλά και τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα.

Σε σχετική του δήλωση ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού τόνισε :  «Η αδιαφορία της κυβέρνησης για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ηρωικής Νήσου Κάσου,, καθώς και άλλων μικρών νησιών μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να σταματήσει.  Δημιουργούνται θέματα οικονομικής επιβίωσης ενώ η κυβέρνηση κωφεύει στις προτάσεις για επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης καταδικάζοντας το νησί σε τουριστική και όχι μόνο απομόνωση. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με σχετική ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας κ. Δημήτρη Μπιαγκη  επιδιώκοντας να θέσει τέλος στην απαξίωση της Ηρωικής Νήσου Κάσου, κατέθεσε στη Βουλή, σχετική ερώτηση».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...