Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της TUI, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εκδήλωση του ομίλου της TUI TRAVEL PLC που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου στη Κω παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού, Ελ. Φτακλάκη ως προσκεκλημένοι του προέδρου του Ομίλου της TUI κ. Κos Peter Long.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου του Ομίλου στη Κω και των υψηλόβαθμων στελεχών κ.κ. Will Waggott, Garry Wilson, David Burling, Neil Evans και Paul Bixby  επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο, τη μακροχρόνια εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τα νησιά της Περιφέρειας μας. Παρόντες στην εκδήλωση αυτή ήταν ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Λειβαδάς, ο Δημάρχος Κω κ. Καΐσερλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI στην Ελλάδα κ. Μ. Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής Συμβολαίων κ. Κουρουπλής, ο Διευθυντής της Atlantica κ. Δ. Νικολαΐδης, ο Διευθυντής της TUI στην Κω κ. Στ. Βουκουβαλίδης και οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων που συνεργάζεται η εταιρεία στη Κω κ. Ν. Ζαχαριά, Α. Γκότση, Κ. Πατεράκη, Μ. Λυσγάρη κ.ά.
Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Κos Peter Long και τους συνεργάτες του στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης που έχουν αναπτυχθεί με την TUI για περισσότερο από 40 χρόνια, δεσμοί που αν μη τι άλλο πρέπει να συνεχιστούν προστατεύοντας όχι μόνο τις επενδύσεις των νησιών μας αλλά  διευρύνοντας και τα πεδία συνεργασίας.
Επίσης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ομίλου να εξεταστεί η δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου εώς το Δεκέμβριο ξεκινώντας από φέτος καθως, λογω των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Νότια Μεσόγειο τα δεδομένα έχουν αλλάξει και ως εκ τούτου και οι επιλογές των προορισμών. Όπως ανέφερε ο κ. Μαχαιρίδης, «τα νησιά μας ως χειμερινοι προορισμοί διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσουν  να είναι ανταγωνιστικά».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι οι επιχειρηματιες στα νησια μας διατήρησαν και φέτος ενα υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολυ καλές τιμές κάτι που αποτελει την καλύτερη έμπρακτη αναγνώριση και την εγγύηση για το άνοιγμα των τουριστικών πακέτων του Ομίλου της TUI για περισσότερους μήνες, επιμηκύνοντας με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια της σεζόν.
Ο Κος Peter Long στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι η χώρα μας προσφέρει ασφαλείς διακοπές στους ξένους επισκέπτες μας ενώ τόνισε ότι τα νησιά της Περιφέρειας μας, έχουν προοπτικές να αναπτυχθούν τουριστικά ακόμα περισσότερο καθώς διαθέτουν ένα υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υποδομών και υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό ο όμιλος TUI συνεχίζει να επενδύει στα νησιά μας βάζοντας τα, στη πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της.  Ο πρόεδρος του Ομίλου ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι η φετινή τουριστική χρόνια κλείνει με θετικό πρόσημο ενώ πολύ αισιόδοξος είναι και για το 2014 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά.
Ο  Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου έδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Peter Long ευχαριστώντας τον, για την αδιάλειπτη και ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα νησιά της Περιφέρειας μας.



Την Παρασκευή στις 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθεί στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σύσκεψη, υπό τη Προεδρεία του Υπουργού Πολιτισμού,  παρουσία τοπικών φορέων.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...