Στην Πάτμο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Επίβλεψη των έργων της Περιφέρειας στο νησί της Πάτμου πραγματοποίησε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου

Είδε από κοντά την πορεία της κατασκευής του Δικτύου Ύδρευσης της Σκάλας Πάτμου και τους καθαρισμούς των ρεμάτων μαζί με τον Δήμαρχο Πάτμου, Λευτέρη Πέντε

- Την Πάτμο επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη για δύο ημέρες ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, προκειμένου να επιβλέψουν τα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί.

 

Πρώτος σταθμός η κατασκευή του δικτύου ύδρευσης της Σκάλας Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία του έργου, που έρχεται να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, της καταλληλότητας του πόσιμου νερού. Επιπλέον του δικτύου διανομής, σε στάδιο κατασκευής είναι και οι δύο νέες δεξαμενές αποθήκευσης, το αντλιοστάσιο παροχής και η ανακατασκευή  1.000 αναμονών  συνδέσεων με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Το συγκεκριμένο έργο, ύψους 1.626.190,89 ευρώ, ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αποτελεί ένα ακόμα έργο που χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής της λειτουργίας της προς τους Δήμους, εν προκειμένω προς τον Δήμο Πάτμου.

 

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και το κλιμάκιο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν από κοντά και τα σημεία, όπου πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα καθαρισμού ρεμάτων, με σκοπό την πρόληψη  και την αντιμετώπιση προβλημάτων  που προκαλούνται από πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Κατά τις επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη στα σημεία υλοποίησης των έργων, συνοδευόταν από τον Δήμαρχο Πάτμου, Λευτέρη Πέντε, με τον οποίο βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία.

 

 

 

 Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...