Στην Κω οι 85 μετανάστες - Φιλοξενούνται στο Ψαλίδι

Στη Κω  μεταφέρθηκαν οι 85 μετανάστες που διασώθηκαν χθες στη θαλάσσια περιοχή της Αστυπάλαιας. Οι μεν 69  Συριακής καταγωγής  (5 γυναίκες  49 άνδρες και 15 παιδιά) φιλοξενούνται σε κατάλυμα στο Ψαλίδι , οι υπόλοιποι 16 Αφγανικής υπηκοότητας  στα κρατητήρια της Αστ. Δ/νσης. Ευπρόσδεκτα είναι τρόφιμα ιδίως γάλατα για τα παιδιά και ζεστά ρούχα, Όσοι  μπορούν να τα προσφέρουν    να απευθύνονται  στα καταλύματα  του κ. Κουλιανού στο Ψαλίδι.
Συγκεκριμένα  η χθεσινή επιχείρηση διάσωσης   και των 85 παράνομων μεταναστών,  που βρέθηκαν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή 5,6ν.μ. νοτιοδυτικά της Αστυπάλαιας ήταν  ιδιαίτερα δύσκολη  λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη  περιοχή και του αριθμού των επιβαινόντων, στο σκάφος.
Για το περιστατικό   ενημερώθηκε  άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τις πρώτες πρωινές ώρες  Στην περιοχή έσπευσαν δύο ναυαγοσωστικά σκάφη  του Λιμενικού , ένα πλωτό περιπολικό, μία φρεγάτα του Π.Ν.  καθώς και το παραπλέον/Γ “LION”, σημαίας Παναμά,  τα οποία μετά από μία πολύωρη επιχείρηση διέσωσαν το Ι/Φ με τους ογδόντα πέντε (85) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (50 άνδρες, 20 γυναίκες και 15 παιδιά).
Στους  μετανάστες   δόθηκαν  εν πλω νερό και τρόφιμα , ενώ  στη συνέχεια ακολούθησε η ασφαλής μετεπιβίβασή τους στα πλωτά περιπολικά  και η μεταφορά τους στην  Αστυπάλαια και στη συνέχεια στη Κω, όπου και φιλοξενούνται.

ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...