Στην Εισαγγελία η δικογραφία του αστυνομικού που φέρεται να εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής!

Της Άννας Σαρρή
Στα χέρια της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου Σοφίας Μαρίας Βαΐτση, βρίσκεται από χθες, η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του αστυνομικού που υπηρετούσε στο Τμήμα Αερολιμένα Ρόδου και φέρεται να εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι «ράμπο» της ΕΛ.ΑΣ., αφού ολοκλήρωσαν την έρευνα που τους ανατέθηκε παρέδωσαν το φάκελο της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην αρμόδια Εισαγγελική Λειτουργό, ώστε να τη μελετήσει και εφόσον το κρίνει αναγκαίο να κινήσει την περαιτέρω διαδικασία σε βάρος του.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθ’ υπόδειξη της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου Σοφίας Μαρίας Βαΐτση, φέρονται να διερεύνησαν εάν έχουν τελεστεί τρία συγκεκριμένα αδικήματα, της παράβασης καθήκοντος, της παράλληλης άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας – εκπαιδευτής (πρόκειται για πειθαρχικό, αλλά και ποινικό αδίκημα), αλλά και της συμμετοχής αστυνομικού σε αθέμιτο σωματείο. Με την ολοκλήρωση της έρευνας και την παράδοση της δικογραφίας χθες, στην Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, η ίδια αναμένεται να τη μελετήσει και εφόσον το κρίνει αναγκαίο είναι πιθανό να διατάξει την περαιτέρω διερεύνησή της, ώστε να εξακριβωθεί εάν έχει διαπραχθεί ένα ακόμη αδίκημα.
 
Η έρευνα στη Ρόδο
 
 
                     
Οι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είχε αποκαλύψει η «ΠΡΟΟΔΟΣ», αποχώρησαν από το νησί στις 2 Οκτωβρίου έτους 2013, και αφού είχαν πραγματοποιήσει ελέγχους σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα του νησιού, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, αλλά και σε όλες τις Υπηρεσίας της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, πέραν της εξειδικευμένης έρευνας που διενήργησε για τη δράση του φερόμενου αστυνομικού - εκπαιδευτή.
Το τετραμελές κλιμάκιο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε φθάσει στη Ρόδο, ύστερα από τον πανελλήνιο σάλο που είχε προκληθεί για τη δράση του αστυνομικού, κατά τις πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ», είχε διενεργήσει έρευνα σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα του νησιού, αλλά και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, εξετάζοντας έναν προς έναν όλους τους διοικητές, αλλά και συλλέγοντας πληροφορίες για τη δράση του συνόλου των αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο νησί. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επιδιώξει να συλλέξουν πληροφορίες αναφορικά με τη πιθανή εμπλοκή και άλλων αστυνομικών σε παρόμοιες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.
Οι «ράμπο» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, είχαν διενεργήσει αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο, αλλά και στο σπίτι του υπαρχιφύλακα που υπηρετούσε στο Τμήμα Αερολιμένα του νησιού, όπου και φέρονται να μην εντόπισαν το οποιοδήποτε μεμπτό στοιχείο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από το νησί στις 6.30 το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου έτους 2013, με αεροπορική πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου και τελικό προορισμό το νησί της Κρήτης. Τα οχήματά τους, τα οποία ήταν ιδιωτικά και όχι της Υπηρεσίας, τα είχαν επιβιβάσει σε πλοίο της γραμμής το οποίο είχε αναχωρήσει από το νησί στις 5 το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου έτους 2013, επίσης με τελικό προορισμό στην Κρήτη.
Η συλλογή στοιχείων
Οι άνδρες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είχαν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που είχαν προκύψει αναφορικά με τη φερόμενη δράση του αστυνομικού, όπως είναι επίμαχο φωτογραφικό υλικό, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προκύπτει η εμπλοκή του στην υπόθεση. Στο ίδιο πλαίσιο είχαν λάβει καταθέσεις από το σύνολο των εμπλεκομένων, αλλά και πιθανών εμπλεκομένων, στην υπόθεση.
Η … έκρηξη στην ΕΛ.ΑΣ.
Ο αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Αερολιμένα Ρόδου, με την αποκάλυψη του φερόμενου ρόλου του, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του είχε διαταχθεί και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας μάλιστα, είχε διαπιστωθεί ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, αφού εμφανιζόταν ως συνέταιρος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε στην Αθήνα η τέως σύζυγός του.
Ο αστυνομικός, κατά τις πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ» από ανώτατα στελέχη, τόσο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, είχε υποβάλει αίτηση παραίτησης από την Υπηρεσία του, προτού προκύψουν τα όσα καταγγέλλονται περί της εκπαιδευτικής του δράσης…! Ο ένστολος, είχε καταθέσει αίτηση παραίτησης, διότι φέρεται να έχει συμπληρώσει τα χρόνια απασχόλησης που απαιτούνται, ώστε να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Η είδηση πάντως, είχε σκάσει ως βόμβα στην ΕΛ.ΑΣ., όταν αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες στις οποίες απεικονιζόταν ο εν ενεργεία αστυνομικός να συμμετέχει σε μαθήματα αυτοάμυνας μελών της Χρυσής Αυγής τα οποία πραγματοποιούνταν στο Αρχαίο Στάδιο του νησιού. Οι φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης Ρόδου της Χρυσής Αυγής, με θέμα: «Ένα μικρό έθνος με τεράστια ιστορία».

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...