Στην Αθήνα παρουσιάστηκε «Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε», το νέο παραμύθι της Ραφαέλικας Γεωργαλλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Στην Αθήνα παρουσιάστηκε «Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε», το νέο παραμύθι της Ραφαέλικας Γεωργαλλή

 

 

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το παραμύθι της συγγραφέως, Ραφαέλικας Γεωργαλλή, σε εικονογράφηση, Σάββα Συρόπουλου, με τίτλο «Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε». Το παραμύθι βρίσκεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Η Ζαχαρωτούλα που πικροποιήθηκε, μιλάει στα παιδιά με γλώσσα παραμυθένια, τόσο για τις ορατές όσο και για τις αόρατες μορφές βίας που μπορεί να υφίσταται ένα κορίτσι. Ξεκινάει από την πικροποίηση-κακοποίηση και καταλήγει στη ζαχαρωτοκτονία-γυναικοκτονία, με τρόπο συμβολικό χωρίς να τρομάζει. Ένα θέμα δυστυχώς επίκαιρο, για το οποίο πρέπει να ευαισθητοποιηθούν από νωρίς τα παιδιά, καθώς οι ενήλικες του αύριο διαμορφώνονται σήμερα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του παραμυθιού από τη συγγραφέα. Ακολούθησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες από την εκπαιδευτικό Σέβα Γεωργαλλή, στις οποίες η ανταπόκριση και η συμμετοχή των παιδιών ήταν συγκινητική.

Την παρουσίαση χαιρέτισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, που αγκάλιασε από την αρχή το βιβλίο, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά της Βίας, Κική Πετρουλάκη, που πίστεψε τόσο θερμά την ουσία αυτού του παραμυθιού, η αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Ισότητας των Φύλων, Ελενη Καντζέλη, και η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου που στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις mgk.advertising και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γενική Γραμματεια Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.rhodes.com.gr/shop/ και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

Συγγραφέας: Ραφαέλικα Γεωργαλλή
Εικονογράφηση: Σάββας Συρόπουλος
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Σέβα Γεωργαλλή
Τελική σελιδοποίηση και επιμέλεια έκδοσης: Μιχαήλ Γ. Καβουκλής
Έκδοση: mgk.advertising - www.mgk.com.gr, Ρόδος, 2022. Τηλ. 2241030486 / sales@mgk.com.gr
ISBN: 978-618-84257-5-0

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...