Στα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων το Ν.Αιγαίο και η Κρήτη για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Στα χρώματα της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων το Ν.Αιγαίο και η Κρήτη
για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος

Φωταγώγηση της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 #StemCellAwarenessWeek2023   #ΔωριζωΟμφαλικοΑιμα #WCBD23 #WorldCordBloodDay  #DonateCordBlood

 

Δυνατό μήνυμα για την δωρεά του ομφαλικού αίματος και της αξιοποίησης του πολύτιμου για την ζωή αγαθού για καινοτόμες θεραπείες - αναγεννητικής ιατρικής και αιματολογικών, κυτταρικών ή εκφυλιστικών θεραπειών - έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και του Ν.Αιγαίου μαζί με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης.

 

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, φωτίστηκαν στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης, τα κτήρια της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στο νησί της Ρόδου, για την Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα που πραγματοποιείται 13 εως 17 Νοεμβρίου, από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ - για έβδομη συνεχή χρονιά - με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, υπο την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.


Η κοινή δράση φωταγώγησης που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρειας Ν.Αιγαίου - για δεύτερη συνεχή χρονιά - έχει σκοπό την διάδοση του μηνύματος της χρησιμότητας του Ομφαλικού Αίματος για την θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα και την αξία της εθελοντικής προσφοράς του προς τους συνανθρώπους μας.  

 

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Η Δημόσια Υγεία αποτελεί για εμάς προτεραιότητα που υπηρετούμε με επιμονή και αφοσίωση. Το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους και για τους νησιώτες του Ν. Αιγαίου, γι' αυτό και εμείς το αγκαλιάζουμε από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας να διευκολύνεται αποτελεσματικά η πρόσβαση σε θεραπείες για τους πολίτες αλλά και η δωρεά του ομφαλικού αίματος στις Δημόσιες Τράπεζες της χώρας μας. Συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά σε μία δράση που συμβολίζει την κοινή μας δέσμευση να θέτουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης αναγνωρίζεται πέρα απο τα στενά γεωγραφικά πλαίσια της Κρήτης και υπογραμμίζουμε τη διαχρονική μας έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας που επιδεικνύουν συνεχή εξέλιξη και κοινωνική προσφορά, θέτοντας τον άνθρωπο και τον ασθενή στο επίκεντρο της ιατρικής έρευνας και κλινικής πράξης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για δεύτερη χρονιά όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετέχουν ενεργά για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος, στην κοινή μας δέσμευση και προσπάθεια για τη διάδοση του μηνύματος της δωρεάς του ομφαλικού αίματος και της χρησιμότητας του».

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης, κ. Ελένη Παπαδάκη, ανέφερε: «Η Παγκόσμια αυτή ημέρα μας δραστηριοποιεί όλους πιο ενεργά, ώστε ν' αναδείξουμε την χρησιμότητα του ομφαλικού αίματος αλλα και τον ρόλο των Δημοσίων Τραπεζών μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας, με στοχευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και ισότιμη πρόσβαση. Στόχος μας μέσα απο συνεργατικές δράσεις να εμπλουτίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας που και φέτος μας τιμούν συμμετέχοντας στις δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης και στηρίζουν το έργο μας».

 

Αναλυτικά για το πρόγραμμα δράσεων της Εβδομάδας Ενημέρωσης δείτε εδώ.  

 

Οι δράσεις της Εβδομάδας Ενημέρωσης αποτελούν μέρος του δικτύου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...