Στα Ιαλύσια 2015 συμμετείχε ο Δημήτρης Γάκης: Η πρωτοβουλία της Ιαλυσού ενώνει τέχνες και παραδόσεις απ’ όλη τη Ελλάδα, προβάλλει τη Ρόδο της δημιουργίας και του πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Στα Ιαλύσια 2015 συμμετείχε ο Δημήτρης Γάκης: Η πρωτοβουλία της Ιαλυσού ενώνει τέχνες και παραδόσεις απ’ όλη τη Ελλάδα, προβάλλει τη Ρόδο της δημιουργίας και του πολιτισμού»
***
Ο Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε την Κυριακή 09.08.2015 στην εναρκτήρια εκδήλωση του πολιτιστικού Φεστιβάλ ΙΑΛΥΣΙΑ 2015.
Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, συγχάρηκε τους διοργανωτές για την εξαιρετική οργάνωση των εκδηλώσεων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πολυήμερες και πολυθεματικές εκδηλώσεις πολιτισμού και τεχνών στην όμορφη και ιστορική αυτή γωνιά της Ρόδου. Στην ομιλία του ο Δημήτρης Γάκης, τόνισε τα εξής:
«Το Αυγουστιάτικο πολιτιστικό πρόγραμμα της Δ.Ε. Ιαλυσού Ρόδου, αποτελεί μια πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή ανάσα καλλιτεχνικής δημιουργίας, παράδοσης και πολύχρωμων πολιτιστικών εκδηλώσεων που στηρίζουν εδώ και 33 χρόνια οι Ροδίτες και οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Η σημασία του φεστιβάλ στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού τονίζεται και από το γεγονός, ότι εκτός από τοπικά καλλιτεχνικά σύνολα, συμμετέχουν και τμήματα πολιτιστικών, λαογραφικών και χορευτικών συλλόγων από τη Ρόδο, από άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και την υπόλοιπη Ελλάδα, στο πνεύμα των πολιτισμικών ανταλλαγών, ώστε όλοι μαζί να «σεργιανίσουμε» με σίγουρο τρόπο στην πλούσια παράδοσή μας…
Είναι μια εκδήλωση που αντανακλά το δυναμισμό των κατοίκων της Ιαλυσού και τη διάθεση όλης της ροδιακής κοινωνίας για να διατηρηθούν ζωντανές οι τοπικές παραδόσεις, η μουσική, το θέατρο, οι χοροί, να προβληθούν νέα καλλιτεχνικά σχήματα και ομάδες.
Θα ήθελα, στο πλαίσιο αυτό, να προτείνω, ώστε από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι, να ενισχυθεί η προσπάθεια τόσο από άλλους φορείς της περιοχής, όσο και με επιπρόσθετα σύγχρονα καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως η ζωγραφική των παιδιών και πολιτιστικές δράσεις της τρίτης ηλικίας. Δράσεις, που θα ενδυναμώσουν το φεστιβάλ και θα αναδείξουν περισσότερο το ρόλο του στο πολιτιστικό προϊόν της Ρόδου.
Επαινούμε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης και προβολής του πολιτιστικού πλούτου του νησιού, που συμβάλλει ανάμεσα στα άλλα και στην τουριστική ανάπτυξη και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο πολιτιστικό φεστιβάλ της Ιαλυσού».
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...