Στα απαξιωμένα από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή νησιά Σύρο, Τήνο και Άνδρο ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Δελτίο Τύπου-Στα απαξιωμένα από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή νησιά Σύρο, Τήνο και Άνδρο ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Στα απαξιωμένα από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή νησιά Σύρο, Τήνο περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, στις 13 και 14.4.2019.

Βασικό χαρακτηριστικό και στα τρία (3) νησιά των Κυκλάδων είναι η απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού και δράσεων από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου. Οι πολίτες των παραπάνω νησιών εξέφρασαν παράπονα και οργή για την εγκατάλειψη που βίωσαν την τελευταία πενταετία, ενώ εμφανής είναι και η έλλειψη συνεργασίας του ίδιου του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου με τα πρωτεύθυνα αυτοδιοικητικά στελέχη αυτών των νησιών.

Συγκεκριμένα:

α) Στη Σύρο: Παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε. του νησιού, όπου γνωστοποίησε την κάθοδο του περιφερειακού συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», του οποίου είναι επικεφαλής. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σύρου για συμβολικούς λόγους, αφού όπως έκανε γνωστό ο κ. Κόκκινος, «ο συνδυασμός του στελεχώνεται και απευθύνεται στους ανθρώπους της καθημερινότητας και του μόχθου».

Είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο κ. Μάρκο Βουτσίνα και στελέχη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και την πορεία του ναυπηγείου του Νεωρίου Σύρου. Ο κ. Κόκκινος δήλωσε τη στήριξη στους εργαζόμενους και στις προσπάθειες της νέας διοίκησης του ναυπηγείου για ομαλή και απρόσκοπτη επαναλειτουργία του. Κλειστό Νεώριο σημαίνει φτώχεια και διάλυση της κοινωνικής συνοχής της Σύρου.

β) Στην Τήνο είχε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο Γιάννη Σιώτο και τον έπαρχο Γιάννη Γιαγιά και μετά το προσκύνημα στον ιερό ναό της Μεγαλόχαρης, είχε επαφές με τα στελέχη του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

γ) Στην Άνδρο συναντήθηκε με το δήμαρχο του νησιού κ. Σουσούδη, περιόδευσε στα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού μαζί με τα στελέχη του συνδυασμού και συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγιά Θεοσκέπαστη, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Δωροθέου Β'.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...