Σταματούν οι Λειτουργίες στις εκκλησίες της Ρόδου - Επιτρέπεται μόνο ατομική προσευχή

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί αδελφοί,

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 872Β/16-3-2020) σταμάτησε η δημόσια Λειτουργική μας ζωή μέχρι την 30η Μαρτίου 2020.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Η συζήτηση, και μάλιστα η δημόσια, περί του θέματος δεν ωφελεί. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις οδηγίες για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή ευρύτερης εξάπλωσης της πανδημίας. Ο καθένας προσωπικά από εμάς δεν γνωρίζει αν είναι φορέας ή όχι του ιού. Μην θέτουμε αψήφιστα σε κίνδυνο τη ζωή των οικείων και των συνανθρώπων μας. Ας ακούσουμε τον λόγο του Χριστού. Να κλειστούμε στο ταμείο μας «σὺ δὲ ὅταν προσεύχῃ, εἴσελθε εἰς τὸν ταμιεῖόν σου, καὶ κλείσας τὴν θύραν σου πρόσευξαι τῷ πατρί σου τῷ ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ  (Ματθ. στ' 6) και να προσευχηθούμε με ένταση.

Ας μην πανικοβληθούμε, ας μην απογοητευθούμε, ας μην δειλιάσουμε. Ο πειρασμός να γίνει αφετηρία για να δυναμώσει η πίστη μας. Και είναι δυνατός ο Θεός να μας απαλλάξει από τον πειρασμό. Να επιμείνουμε στην προσευχή, να ανάψουμε το καντήλι μας, να λιβανίσουμε το σπίτι μας και να επικαλεστούμε το έλεος του Θεού.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να ανοίξει τους κρουνούς της ευσπλαχνίας Του και να μας δώσει δύναμη να βγούμε σύντομα από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. 

Μετά πατρικών ευχών

Ο Μητροπολίτης

† Ο Ρόδου Κύριλλος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...