Σταματία Μαστροβασίλη: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από «πολιτικούς» με όψιμο ενδιαφέρον για το ΕΚΑΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου της παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» στο οποίο  γίνεται αναφορά για συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στον  Έμπωνα για θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ η οποία  διοργανώνεται από  τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Έμπωνα και μέλη της παράταξης τους κ. κ.  Φλοσκάκη Νεκτάριο  και Μπάκη Μερκούριο. Οι κύριοι αυτοί προσπαθούν να υιοθετήσουν τις ενέργειες που έχουν γίνει από τους προέδρους των χωριών που αναφέρουν, χωρίς να έχουν κάνει καμία ενέργεια ή συνεννόηση  με κανέναν από αυτούς. Είναι τραγικό να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της υγείας, για προσωπική προβολή και πολιτικά οφέλη.
Οι ενέργειες για το συντονισμό και τη συνεννόηση έχουν γίνει  μεταξύ των προέδρων  των χωριών και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει  ο καθένας από τα έγγραφα που έχουν σταλεί από την Δημοτική Κοινότητα του Έμπωνα  όπως το με αριθ. πρωτ. 9/153914/11-12-2013 και αφορά  πρόσκληση που απευθύνεται και στους αντιδημάρχους κ. Τσουκαλά Νικόλαο , κ. Πάλλα Αγαπητό και κ. Κυριακούλη  Παναγιώτη για να είναι παρόντες  στη συνάντηση.
Πρόσφατα είχαν γίνει ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα από την Δημοτική Κοινότητα του ΄Εμπωνα και από την Τοπική Κοινότητα της  Κρητηνίας με επιστολές διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και συναντήσεις με τους αντιδημάρχους της περιοχής αλλά και με τον βουλευτή κ. Κόνσολα.
Η συνάντηση-συζήτηση και όχι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στον Έμπωνα όπως έχουμε κανονίσει και συνεννοηθεί οι πρόεδροι των χωριών με την παρουσία και των συμβουλίων μας για να παρθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουμε από κοινού για τα συγκεκριμένα προβλήματα.
Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από «πολιτικούς» με όψιμο ενδιαφέρον που στο πρόσφατο παρελθόν για το ίδιο θέμα δεν προσήλθαν καν στο συμβούλιο στης Δημοτικής  μας Κοινότητας ενώ οι παρόντες εξ αυτών είχαν την  άποψη  ότι η απόφαση για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είναι ειλημμένη και ότι κι αν κάνουμε δεν γίνεται τίποτα.
Οποιαδήποτε εκμετάλλευση από τον οποιονδήποτε τις επόμενες ημέρες θα σημαίνει την υποτίμηση της σοβαρότητας του θέματος και έλλειψη σεβασμού στα προβλήματα των κατοίκων μας .
Επιτέλους ξυπνήστε και αφήστε στην άκρη τις μικροπρέπειες. Τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού με συνεργασία και σοβαρότητα , αφήνοντας στην άκρη την προσωπική προβολή και το «εγώ» μας . Αυτά μας « έφαγαν» τόσα χρόνια. Αφήστε τα κόμματα και τα χρώματα μακριά από τόσο σοβαρά θέματα!  Αν θέλουμε να μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών θα πρέπει πρώτα εμείς να δείξουμε σοβαρότητα και ενωμένοι να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε σαν νησί.!!
Πραγματικά δεν είναι λύση να παίρνουν το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας του Έμπωνα και να το «στήνουν» στη Σορωνή, ούτε είναι λύση να παίρνουν το ασθενοφόρο από την Σύμη και να το φέρνουν στη Ρόδο. Αυτά είναι προχειρότητες και αυτά μπορούν να κάνουν οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ στο νησί με το προσωπικό που έχουν, δυστυχώς. Η λύση είναι η στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσωπικό για να καλυφθεί όλο το νησί. Ας βρουν άλλους τρόπους για εξοικονόμηση χρημάτων, όχι από το χώρο της Υγείας! Ο καθένας από εμάς σε όλο το νησί δεν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του ενώ όλοι μαζί ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί προσωπικό, από την πρόσληψη που θα γίνει από το Υπουργείο  Υγείας τις προσεχείς ημέρες, για να καλυφθούν τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο, αλλιώς θα γίνει και πάλι το ίδιο .Θα τρωγόμαστε  μεταξύ μας. Να πάρουμε το ασθενοφόρο οι Μπονιάτες και  όχι οι Σορωνιάτες, οι Αρχαγγελίτες και όχι οι…….
Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…!!!


                                                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Κ ΕΜΠΩΝΑ  

                                                           ΜΑΣΤΡΟΣΑΒΒΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...