Στήριξη στις δομές αστέγων του Δήμου Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

-Στήριξη στις δομές αστέγων του Δήμου Ρόδου

- Οι  Δομές Αστέγων του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα το «ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ»  και το  «ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ» του Επιχειρησιακού  Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,  από την πρώτη στιγμή της έναρξης τους δέχτηκαν στήριξη από την τοπική κοινωνία του νησιού,  συλλόγους-φορείς- ομίλους,  επιχειρήσεις,  ξενοδοχειακές μονάδες και ιδιώτες που επιθυμούν την ανωνυμία τους.

Με ισχυρή θέληση  για αλληλεγγύη  προς τον συνάνθρωπο, στήριξαν έμπρακτα αυτό το νέο εγχείρημα του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, ώστε να καλυφθούν βασικές ανάγκες αστέγων,  οι οποίοι δυστυχώς τα τελευταία έτη όλο και αυξάνονται.

 Πιο συγκεκριμένα, οι ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις ¨APOLLO  BEACH HOTEL & APARTMENTS¨ESPERIDES BEACH RESORT¨, ¨RHODES BAY HOTEL & SPA¨, ¨ATLANTICA IMPERIAL RESORT¨ και  ¨SOL COSMOPOLITAN  RHODES¨ προσέφεραν είδη οικιακού εξοπλισμού, στρώματα ,λευκά είδη, κ.α., απαραίτητα για τον εξοπλισμό της δομής.

Επίσης ο ¨Χριστιανικός  Φιλανθρωπικός  Σύλλογος  «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ»¨ και ο ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου-Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας¨, προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμού, λευκά είδη, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια κ.α.

Επιπρόσθετα ο Όμιλος ¨INNER  WHEEL  ΡΟΔΟΥ¨ παρείχε  σημαντικό οικιακό εξοπλισμό καθώς ενίσχυσε τη δομή αστέγων με ένα καινούριο στεγνωτήριο και μια συσκευή σιδερώματος , τα οποία θα βοηθήσουν  στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Σημαντική  ήταν και η βοήθεια του ¨ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΡΟΔΟΥ¨  όπου διέθεσε είδη ατομικής στοματικής υγιεινής για τους ωφελούμενους του προγράμματος, καθώς και του ¨ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΡΟΔΟΥ ¨ ο οποίος διέθεσε  ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ακόμη οι τοπικές επιχειρήσεις ¨ΖΥΜΕΣ  ΡΟΔΟΥ Ι.Κ.Ε ΚΕΦΑΛΑΣ Μ. ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ι.Κ.Ε¨ και η ¨ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ¨ πρόσφεραν κατεψυγμένα σφολιατοειδή και γλυκίσματα για την κάλυψη του πρωινού γεύματος.

Η αλυσίδα καταστημάτων ¨ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ¨ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας και ενίσχυσε τη δομή με την παροχή δωροεπιταγών συνολικής αξίας  150€, με τις οποίες καλύφθηκαν οι αγορές καθαριστικών ειδών. Επίσης το ¨Φιλολογικό Φροντιστήριο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ¨ στην προσπάθεια του να μεταδώσει στους μαθητές του το αίσθημα της προσφοράς και της αλληλεγγύης συγκέντρωσε είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

 Τέλος, η ¨Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Ρόδου¨  προσέφερε φυτά για τον καλλωπισμό  του χώρου των Δομών και ο Παιδικός Σταθμός –Νηπιαγωγείο – Εργαστήρι ¨ΧΑΡΑΥΓΗ¨ κόσμησε τον εσωτερικό χώρο  με πίνακες ζωγραφικής και διακοσμητικά είδη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου κ. Γεώργιος-Ευθύμιος  Τριάντος, τα μέλη του Δ.Σ και η Διεύθυνση εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και συγχαίρουν τους παραπάνω για την ευγενική και γενναιόδωρη προσφορά τους.

 

 

                    

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...