Στέφανος Δράκος: Παραδόθηκε αποκατεστημένο το Νεοκλασικό Σορωνής

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ

Θέμα: Παραδόθηκε αποκατεστημένο το Νεοκλασικό Σορωνής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που προέβλεπε το έργο με τίτλο: «Συντήρηση Νεοκλασικού Κτηρίου Σορωνής (Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων)». Το έργο εκτελέστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, σε υλοποίηση σχετικού αιτήματος του χωρικού Αντιδημάρχου Καμείρου Σάββα Χριστοδούλου, του προέδρου της Κοινότητας Σορωνής Μανώλη Μπονιάτη και της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής Ελένης Θωμάτου.

Ο Αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, αφού επισκέφθηκε τη Σορωνή και το Νεοκλασικό Κτήριο, συνέταξε, μαζί με τους συνεργάτες του και υπηρεσιακούς, μελέτη που αφορούσε στο νεοκλασικό κτήριο που βρίσκεται στον οικισμό Σορωνής και επιδιώκεται να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικό κέντρο. Το κτήριο αντιμετώπιζε προβλήματα με την κεραμοσκεπή, η οποία παρουσίαζε εισροή ύδατος από τις βροχοπτώσεις. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προβλέφθηκαν εργασίες καθαίρεσης τμημάτων της παλιάς στέγης και αντικατάστασης αυτών με νέα, καθώς και επαρκούς υγρομόνωσης αυτής και των υαλότουβλων που υπάρχουν στο κτήριο. Επίσης προβλεπόταν κατασκευή νέων αυλακιών του δώματος (λούκια) και νέων εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, ακολούθησε – σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία – η δημοπράτηση του έργου, η ανάδειξη αναδόχου, η υπογραφή της σύμβασης και η εκτέλεσή του. Πρόκειται για διώροφο κτήριο με υπερυψωμένο ισόγειο και ημιυπόγειο. Αποτελούσε παλιότερα το Λύκειο Σορωνής και υπήρξε πρόβλεψη για στέγαση υπηρεσιών του πρώην Δήμου Καμείρου όμως με τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί ως κέντρο πολιτισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, με την ολοκλήρωση των εργασιών, δήλωσε διαθέσιμος να συνδράμει σε ότι άλλο απαιτηθεί βάσει των σχετικών αιτημάτων που δύναται να παραλάβει από τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

 

Δράκος ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ιωάννη

Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με την παράταξη του Αντώνη Β. Καμπουράκη «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...