Στέργος Πιτσιόρλας: «Πρέπει αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο, να γυρίσουμε στην παραγωγή»

«Πρέπει αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο, να γυρίσουμε στην παραγωγή. » ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργος Πιτσιόρλας στη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο. Πρόσθεσε ότι τα χρόνια που έρχονται θα αλλάξει ριζικά ο χάρτης της εργασίας όπως και ο χαρακτήρας της οικονομίας που θα στηριχθεί στην καινοτομία και στη γνώση. «Υπάρχουν θετικά δείγματα στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, κυρίως στις εξαγωγές, κάτι που δείχνει ότι μπορούμε να βαδίσουμε στη σωστή κατεύθυνση».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα των επιχειρηματιών στα νησιά του Αιγαίου και ζήτησε να επανέλθει το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών φπα. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε την προώθηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και μέτρων, οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Θόδωρος Φορτάκης τόνισε ότι για να επανέλθει ανάπτυξη στη χώρα θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία, να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, να απλουστευτεί η αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κρεμαστινός υποστήριξε ότι θα πρέπει να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές φπα γιατί κανένα μεταφορικό ισοδύναμο δεν μπορεί να αναπληρώσει τη ζημιά που υπέστησαν τα νησιά μας από την κατάργηση τους.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...