Στέργος Πιτσιόρλας: «Πρέπει αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο, να γυρίσουμε στην παραγωγή»

«Πρέπει αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο, να γυρίσουμε στην παραγωγή. » ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργος Πιτσιόρλας στη γενική συνέλευση των επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το Σαββατοκύριακο. Πρόσθεσε ότι τα χρόνια που έρχονται θα αλλάξει ριζικά ο χάρτης της εργασίας όπως και ο χαρακτήρας της οικονομίας που θα στηριχθεί στην καινοτομία και στη γνώση. «Υπάρχουν θετικά δείγματα στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, κυρίως στις εξαγωγές, κάτι που δείχνει ότι μπορούμε να βαδίσουμε στη σωστή κατεύθυνση».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα των επιχειρηματιών στα νησιά του Αιγαίου και ζήτησε να επανέλθει το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών φπα. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος ζήτησε την προώθηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων και μέτρων, οι οποίες θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Θόδωρος Φορτάκης τόνισε ότι για να επανέλθει ανάπτυξη στη χώρα θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία, να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, να απλουστευτεί η αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων και να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κρεμαστινός υποστήριξε ότι θα πρέπει να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές φπα γιατί κανένα μεταφορικό ισοδύναμο δεν μπορεί να αναπληρώσει τη ζημιά που υπέστησαν τα νησιά μας από την κατάργηση τους.

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Πρωτόγνωρη ήταν η προσέλευση κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Καμπουράκη στον ιερό Ναό του...
Την απόφαση του ν’ αποχωρήσει από τον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό που λειτουργεί από το Δήμο Ρόδου...
Φίλοι μου, το νέο ημερολόγιό μου είναι αφιερωμένο σε άτομα με αναπηρία που προσέφεραν στην...