Στέλιος Καραταπάνης: Δεν είναι εποχή για επισκέψεις - Κρίσιμες οι επόμενες δυο εβδομάδες για τη Ρόδο

Σ. Καραταπανης: “Δεν είναι εποχή για επισκέψεις”

-Στην κόπωση στη μη συμμόρφωση με τα μέτρα και στον καιρό αποδίδει – μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου – την έξαρση των κρουσμάτων στη Ρόδο ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και Διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Στέλιος Καραταπάνης.

Ανέφερε ότι πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στη Ρόδο έχει τόσο μεγάλη διασπορά και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. “Δεν είναι εποχή για επισκέψεις ” υπογράμμισε ο κ. Καραταπάνης. Αναφέρθηκε σε ανευθυνες συμπεριφορές που έχουν δημιουργήσει διάφορες "εστίες" κορονοιού στο νησί. "Μνημόσυνα, επισκέψεις, χωρίς καμία προφύλαξη" τόνισε ο κ. Καραταπάνης και πρόσθεσε οτι μόλις χθες το βράδυ που ανέφεραν μια περίπτωση που άτομο με συμπτώματα κορονιού καλούσε συγγενείς του στο σπίτι του!'. Μόνο με αυτοσυγκράτηση μπορούμε-σημείωσε- να περάσουμε πιο ανθρώπινο Πάσχα. Εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία κορονοιού στην Κρήτη όπου μεταφέρονται τα σοβαρά περιστατικά απο τη Δωδεκάνησο. "Αυτό με ανησυχεί περισσότερο. Βλέπετε τι γίνεται στα νοσοκομεία των Αθηνών. Αν γεμίσουν και τα νοσοκομεία της Κρήτης, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα".

«Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε πως χρειάζεται να δραστηριοποιηθούν και άλλοι φορείς στη διαδικασία του εμβολιασμού των πολιτών. Ανέφερε δε πως κάποια μέλη του Ι.Σ. Ρόδου είναι διατεθειμένα να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τα μέλη της ομάδας των Αυτοδιοικητικών γιατρών που δήλωσαν πρόθυμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Ρόδος, - 26 Μαρτίου 2021 - Αποτελέσματα 11ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας Dodekanisos...
Ξανά στο "βαθύ κόκκινο" η Ρόδος αφού εχει 124 ενεργά κρούσματα απο 38 που είχε στις 23/3/21. Στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...