To Σπίτι της Ευρώπης στον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πρόεδρο κ. Μ. Σωκιανού, την Γραμματέα κ. Άννα Χαρίτου από «Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο»,  καθώς και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Μιχάλη Καβουκλή, μαζί με στελέχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Διεθνών  Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου  (Rhodes Model Regional Co-operation – Rhodes MRC), που συνδιοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. από το Σπίτι της Ευρώπης και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, που για 4η συνεχή χρονιά, έχουν καθιερώσει το συγκεκριμένο συνέδριο πλέον ως «θεσμό».  
       Ιδιαίτερα  επισήμανε ότι, η θεματολογία που ορίστηκε στη φετινή διοργάνωση της προσομοίωσης λειτουργίας των Περιφερειακών θεσμών και που έχει να κάνει με την Διεθνή εγκληματικότητα, την προστασία του Περιβάλλοντος αλλά και την πολιτική κρίση στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες φοιτητές και μαθητές λυκείου να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους, να καταθέσουν σκέψεις και ιδέες προσεγγίζοντας τα θέματα με το νεανικό τους ενθουσιασμό ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο στο μέλλον.
    Στο φετινό Συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 100 άτομα, είτε από οργανωμένες αποστολές είτε μεμονωμένους συμμετέχοντες από τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας μας και μαθητές από την Ρόδο και την Τήλο.
    Οι εκπρόσωποι του σπιτιού της Ευρώπης ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την συμβολή της Περιφέρειας στις δράσεις και διοργανώσεις που πραγματοποιεί το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και ταυτόχρονα τον κάλεσαν να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...