Σοφία Δεστέ: « Θα συνεχίσω την Κολύμβηση και όπου με οδηγήσει»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Σοφία Δεστέ: « Θα συνεχίσω την Κολύμβηση και όπου με οδηγήσει»

- Την Καρπαθιά πρωταθλήτρια Ελλάδος, τη 16 χρονη Σοφία Δεστέ υποδέχτηκε σήμερα στις 11 :00 π. μ. στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Νισύριος για να τη συγχαρεί προσωπικά και να της εκφράσει τις ευχές του για καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία. Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Καρπάθου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Μανωλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος , ο οποίος τυγχάνει να είναι και θείος της Σοφίας, η μητέρα της, ο παππούς και η αδερφή της.

H Σοφία Δεστέ κόρη της Βιργινίας Παναγιώτου και του Δημήτρη Δεστέ αν και ξεκίνησε σχετικά μεγάλη για τα αθλητικά δεδομένα την κολύμβηση και κυρίως μετά από παρότρυνση του πατέρα της, κατάφερε χάρη στο ταλέντο και τις κολυμβητικές της ικανότητες το 2017 να γίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο)στα 200 μέτρα πρόσθιο, κατηγορία Παγκορασιδα Β. Το 2018 είναι επίσης « χρυσό» με νίκη στα 200 μέτρα πρόσθιο κατηγορία Παγκορασίδα Α.

Το 2019 πρωταθλήτρια Ελλάδος στο 200 μέτρα πρόσθιο κατηγορία κορασίδων .

Και το 2020 κατακτά ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο χρυσό στα 100 μέτρα πρόσθιο κατηγορία κορασίδων .

Να σημειωθεί ότι στη γενική κατάταξη σε όλες της κατηγορίες και ηλικίες η Σοφία είναι πέμπτη σε όλη την Ελλάδα . Ανήκει και στην προεθνική ομάδα κολύμβησης τα τελευταία δύο χρόνια .

Αν και έχει στο ενεργητικό της σημαντικές επιτυχίες, η Σοφία Δεστέ πραγματικά εντυπωσιάζει με την απλότητά της, την ηρεμία και την ισορροπία του χαρακτήρα της.

« Ο πρωταθλητισμός δεν είναι εύκολη υπόθεση δηλώνει. Απαιτεί σκληρή πειθαρχία. Όμως όλη αυτή η πίεση και το βάρος μετατρέπονται αυτόματα σε ανακούφιση όταν έρχεται η νίκη» δηλώνει .

Τα σχέδια της για το μέλλον στην παρούσα φάση έχουν να κάνουν με το προγραμματισμό των σπουδών της, για το αντικείμενο των οποίων, θα πάρει σύντομα αποφάσεις αφού είναι ακόμη μαθήτρια Β Λυκείου στο Pierce – American college.

Σίγουρα όμως την κολύμβηση δεν πρόκειται να την αφήσει. :

« Θα συνεχίσω και όπου με οδηγήσει» τονίζει χαμογελώντας επισφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή Καρπάθου, αλλά ταυτόχρονα δίνοντας το έναυσμα για ακόμη περισσότερες επιτυχίες!

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...