Σουφλέ σοκολάτας - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά που  χρειαζόμαστε:
  1 κούπα ζάχαρη
  1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  4 αυγά
  250γρ κουβερτούρα
  250 γρ μαργαρίνη
  1 σφηνάκι κονιάκ
Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.
Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε και το κονιάκ. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά ανακατεύωντας στο μίξερ με προσοχή να μην μας ψηθούν τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύωντας με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ατομικά φορμάκια και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά αφού τον έχουμε προθερμάνει λίγο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...