Σουφλέ σοκολάτας - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Υλικά που  χρειαζόμαστε:

  1 κούπα ζάχαρη

  1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  4 αυγά

  250γρ κουβερτούρα

  250 γρ μαργαρίνη

  1 σφηνάκι κονιάκ

Τρόπος παρασκευής:

 

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.

Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε και το κονιάκ. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στα αυγά ανακατεύωντας στο μίξερ με προσοχή να μην μας ψηθούν τα αυγά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύωντας με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ατομικά φορμάκια και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.

 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά αφού τον έχουμε προθερμάνει λίγο.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...