Σουτζουκάκια ρεβίθια - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΡΕΒΙΘΙΑ-Τα όσπρια περιέχουν πολλούς σύνθετους υδατάνθρακες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Με τον όρο γλυκαιμικό δείκτη εννοούμε πόσο γρήγορα απορροφώνται από τον οργανισμό οι υδατάνθρακες που περιέχονται σε μια συγκεκριμένη τροφή. Οι τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες (όσπρια) αυξάνουν σταδιακά στο αίμα τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης.
Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.

Μια νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή είναι ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΡΕΒΙΘΙΑ

Υλικά

500γραμμ. ρεβίθια
1 κ.γλυκού σόδα μαγειρική
3 κρεμμύδια τριμμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.γλυκού κύμινο,αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι

Για τη σάλτσα:
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
1 κ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας αποβραδίς έχοντας προσθέσει μαγειρική σόδα.
'Όταν είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε, τα στραγγίζουμε καλά και μετά τα περνάμε από το μούλτι.
Βάζουμε το υλικό σε ένα βαθύ μπώλ και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (κρεμμύδια τριμμένα, σκόρδο, κύμινο, αλατοπίπερο)
Ζυμώνουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια όπως τα κανονικά σουτζουκάκια και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε για 4 με 5 λεπτά.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, προετοιμάζουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια από ρεβίθια, αφήνοντας τα να πάρουν μια βράση και να δέσει όλη η σάλτσα τους.
Συνοδέψτε τα προαιρετικά με πλιγούρι. 

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Μεγάλωσα μέσα στην αγάπη των ζώων και κυρίως των σκύλων, που υπήρξαν συντροφιά μου σε πολύ δύσκολα...
O γνωστός Ροδίτης ορθοπεδικός Μανώλης Σαρικάς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Αρχή...
Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...