Σουτζουκάκια ρεβίθια - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΡΕΒΙΘΙΑ-Τα όσπρια περιέχουν πολλούς σύνθετους υδατάνθρακες και έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Με τον όρο γλυκαιμικό δείκτη εννοούμε πόσο γρήγορα απορροφώνται από τον οργανισμό οι υδατάνθρακες που περιέχονται σε μια συγκεκριμένη τροφή. Οι τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες (όσπρια) αυξάνουν σταδιακά στο αίμα τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης.
Τα ρεβίθια καταναλώνονται βραστά ή μαγειρευτά είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C.

Μια νόστιμη, εύκολη και νηστίσιμη συνταγή είναι ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΡΕΒΙΘΙΑ

Υλικά

500γραμμ. ρεβίθια
1 κ.γλυκού σόδα μαγειρική
3 κρεμμύδια τριμμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.γλυκού κύμινο,αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι

Για τη σάλτσα:
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
1 κ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας αποβραδίς έχοντας προσθέσει μαγειρική σόδα.
'Όταν είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε, τα στραγγίζουμε καλά και μετά τα περνάμε από το μούλτι.
Βάζουμε το υλικό σε ένα βαθύ μπώλ και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (κρεμμύδια τριμμένα, σκόρδο, κύμινο, αλατοπίπερο)
Ζυμώνουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια όπως τα κανονικά σουτζουκάκια και αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε για 4 με 5 λεπτά.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, προετοιμάζουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια από ρεβίθια, αφήνοντας τα να πάρουν μια βράση και να δέσει όλη η σάλτσα τους.
Συνοδέψτε τα προαιρετικά με πλιγούρι. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...