Σνακ για ένα απολαυστικό Μούντιαλ - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ-Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ή αλλιώς Μουντιάλ παίρνουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών μελών της ομοσπονδίας, οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν ύστερα από προκριματικούς αγώνες. Θεωρείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία καταφέρνει να προσελκύσει πλήθος θεατών, τηλεθεατών και χορηγών.
Το Μουντιάλ είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες να μαζευτεί η παρέα να απολαύσουν μια ποδοσφαιρική βραδιά μαζί με υγιεινά σνακ .

ΜΕΡΙΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ :

Ρολάκια καπνιστού σολομού

Τα ρολάκια του σολομού κόβονται περίπου όπως η φέτα του μπέικον και αλείφονται με τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών. Αν σας αρέσουν και τα μυρωδικά, προσθέστε λίγο άνηθο. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Σαλάτα με ντομάτα και βότανα
Κόβουμε σ΄ ένα μπολ ροδέλες κόκκινου κρεμμυδιού, φρέσκο κρεμμυδάκι, βασιλικό, μαϊντανό, εστραγκόν και περιχύστε τη με σάλτσα από ξίδι, χυμό λεμονιού, νερό, ψιλοκομμένες πιπεριές, σκόρδο, ρίγανη, μάραθο, άνηθο, λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Μια μερίδα αυτής της σαλάτας αποδίδει περίπου 90 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ είναι πλούσια στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο από τις ντομάτες, που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Το κρεμμύδι της σαλάτας, που αποτελεί σημαντικό συστατικό επίσης, συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης και στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.
Ψητά λαχανικά
Για να φτιάξουμε ψητά λαχανικά χρησιμοποιούμε τα σπαράγγια, το καλαμπόκι, η μελιτζάνα, τα μανιτάρια, οι πιπεριές (χρωματιστές-γλυκές ή καυτερές), τα κρεμμύδια ή ακόμα και το λάχανο.
Υλικά
• 6 σπαράγγια
• 1 καλαμπόκι
• 2 μεγάλες μελιτζάνες (τσακώνικες)
• 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
• 2 χρωματιστές πιπεριές γλυκιές
• 2 καυτερές πιπεριές (φλωρίνγης)
• 2 μεσαία κρεμμύδια (σε ροδέλες)
• 100γρ. λάχανο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σε δυνατή φωτιά. Καλύψτε ελαφρά τα λαχανικά σας (που τα έχετε κόψει σε μεγέθη της αρεσκείας σας)με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ψήστε στο grill σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν όσο τα θέλετε.

Τορτίγια με τόνο και σπανάκι

Υλικά

1 κουτί τόνος σε νερό, 1,5 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light, 4 βολβοί κρεμμύδι ψιλοκομμένοι, λίγο μαϊντανό, 3-4 φύλλα σπανάκι, 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι, μισή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι/πιπέρι, 2 μεξικάνικες τορτίγιες.

Εκτέλεση

Βάζετε τον τόνο σε μπολ και τον διαλύετε σε μικρά κομματάκια με ένα πιρούνι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι πιπέρι. Απλώνετε το μισό μείγμα σε κάθε τορτίγια και την τυλίγετε σφιχτά. Αφαιρείτε από τις άκρες της ένα εκατοστό περίπου, ώστε να έχετε σχήμα που να μοιάζει με κανονικό σωλήνα. Τυλίγετε κάθε τορτίγια σε διαφανή μεμβράνη κλείνοντας την παντού.

Μεσογειακή ομελέτα

Υλικά

2 ασπράδια από αυγά, ένα ολόκληρο αυγό, Γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες (3-4) , Φέτα light τριμμένη, 1 ντομάτα φρέσκια μικρή, 1 πιπεριά πράσινη φρέσκια μικρή, Ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μέχρι να κιτρινίσει εντελώς το μείγμα. Σε μια πλαστική επιφάνεια κόβετε σε λωρίδες την πιπεριά και σε μικρά κομματάκια την ντομάτα. Τέλος, κόβετε την καπνιστή γαλοπούλα σε λωρίδες. Ρίχνετε την φέτα, τις ελιές και την ρίγανη στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύετε. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζετε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και το απλώνετε με μια χαρτοπετσέτα παντού. Ανοίγετε την φωτιά στο δυνατό και όταν αρχίσει να ζεσταίνεται τσιγαρίζετε για ένα λεπτό την ντομάτα, την πιπεριά και την γαλοπούλα μέχρι να ροδίσουν λίγο. Έπειτα χύνετε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και την φέτα φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι ομοιόμορφα. Ψήνετε και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!!!

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
22410-37835 & 6945449294

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...