Σημαντικές Πανελλήνιες διακρίσεις για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ρόδου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου) την σχολική χρονιά 2021-2022 απέσπασε 3 Πανελλήνιες Διακρίσεις με έργα των παιδιών του.

Το πρώτο βραβείο ήρθε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω, όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022” με τίτλο “Ταξιδεύοντας”. Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Τραγουδιού στα Ειδικά Σχολεία με το τραγούδι “HeartBit”. Μπορείτε να δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού εδώ https://youtu.be/ZRpVhsxwaYI

Στη συνέχεια, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στο 10ο Διανησιωτικό Φεστιβάλ CINEμάθεια 2021-2022 μαθητικών ταινιών Γυμνασίων-Λυκείων Β. και Ν. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, έλαβε Ειδική Διάκριση για τον ενδιαφέροντα και ευχάριστο τρόπο προσέγγισης του θέματος,  στην κατηγορία «Ταινίες ντοκιμαντέρ Λυκείων», με την ταινία ντοκιμαντέρ: «Η ομορφιά όπως παλιά: καλλυντικά φτιαγμένα από τη φύση» η οποία παρουσίασε την φετινή διαδρομή των παιδιών για την δημιουργία της δικής τους εικονικής επιχείρησης, την οποία και μπορείτε να δείτε εδώ https://youtu.be/Q8vDaldPMD4

Τέλος, η χρονιά αυτή θα κλείσει με την βράβευση του σχολείου μας το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, στις 19:30, στο Ζάππειο Μέγαρο με το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: «Φαντασία να υπάρχει» για μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄- Γ΄ Λυκείου του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην κατηγορία Ειδικά Σχολεία, με το έργο των παιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά με τίτλο «Καρέκλα με μπαλάκια τένις». Αυτό το  εναλλακτικό κάθισμα με τα μπαλάκια ασκεί πιέσεις στο σώμα, λειτουργώντας βοηθητικά στην αισθητηριακή ρύθμιση των μαθητών.

Είμαστε πολύ περήφανοι ως σχολείο για ακόμα μια χρονιά που τα παιδιά μας διακρίθηκαν, συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και δράσεις που τους επέτρεψαν να ανακαλύψουν ταλέντα, να κατακτήσουν δεξιότητες και να εξελιχθούν σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο ως ενεργοί πολίτες του αύριο.

 

                                                                                  Ο Διευθυντής

 

Βασίλειος Χριστινάκης

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...