Σε συναγερμό η αεράμυνα της χώρας


Αιφνιδιαστική άσκηση αεράμυνας πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα μετά από διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου. Η άσκηση περιελάβανε ενεργοποίηση του δικτύου αεράμυνας και τέθηκε σε πλήρη συναγερμό η αεράμυνα της χώρας.
 
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έρχεται να προστεθεί στο κλίμα των τελευταίων ημερών που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά, καθώς αναμένονται νέες προκλήσεις από την Αγκυρα με τη διεξαγωγή ερευνών στο θαλάσσιο χώρο του νησιωτικού συμπλέγματος της Καστελόριζου.
 
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ τις «πρωινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου 2015, δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση του συνόλου του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας. Σκοπός της άσκησης, ήταν η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας και δεν πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις μέσων».
 
Στην άσκηση συμμετείχαν το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, αντιαεροπορικών συστημάτων και όπλων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η σημερινή άσκηση ήρθε δύο ημέρες μετά την άσκηση «Πυρπολητής» στην Κάρπαθο όπου δοκιμάστηκε το σύστημα ταχείας αντίδρασης των ελληνικών ΕΔ.
to pontiki.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...