Σε ρόλο ....Πουαρό η δημοτική αρχή Ρόδου! Αλ. Κολιάδης: Ερευνούμε ως δήμος(!) ένα ύποπτο αυτοκίνητο που εμφανίστηκε πριν τη φωτιά....

Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης σε δηλώσεις του λίγο πριν από την συνεδρίαση του συντονιστικού για τις φωτιές είπε ότι στη φωτιά του περασμένου Σαββάτου έγινε το καλύτερο επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο των δασοκοντάντος που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στη Ρόδο. Συνεχάρη το δήμο, την περιφέρεια, τους εθελοντές. Παράλληλα έπλεξε και το εγκώμιο της Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τη συνεχή επικοινωνία όπως και του υπουργού Βασίλη Κικίλια. Άφησε υπονοούμενα για εμπρηστές. Μάλιστα είπε ότι ο δήμος ερευνά από μόνος του την ύπαρξη αυτοκινήτου στη περιοχή όπου, λίγο μετά, έπιασε φωτιά. " Ήταν μια κατάσταση που μας προβλημάτισε το πως ξέσπασαν ταυτόχρονα δυο εστίες, την ίδια χρονική στιγμή, σε περιοχή δύσκολη για να φτάσεις μαζί με τους ανέμους που έπνεαν. Ήταν εντυπωσιακός ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε αυτή η κρίση. Οσο και να παρακαλάμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο είμαστε σίγουροι οτι θα υπάρχουν τέτοια θέματα. Υπάρχουν κάποιες υποψίες, η κλιματική αλλαγή δημιουργεί καταστάσεις αλλά πολλές φορές το ανθρώπινο χέρι οχι μόνο δεν βοηθά αλλά δημιουργεί και προβλήματα" σημείωσε.

Και συνέχισε: "Είμαστε σε μια έρευνα γιατί έχουμε πάρει και κάποια στοιχεία , εμείς ως δημοτική αρχή για ένα αυτοκίνητο που κινήθηκε στην περιοχή λίγο πριν απο τη φωτιά και το ερευνούμε"!....Μέχρι σήμερα και δεν έχει αλλάξει, γνωρίζουμε οτι όλη την έρευνα για φωτιές και πυρκαγιές την διεξάγει το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ουδείς άλλος. Μπορεί το ανακριτικό τμήμα, αν κρίνει να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας. Τώρα αν αυτό άλλαξε και αναλαμβάνει τέτοιες έρευνες και ο δήμος. το αγνοούμε...Ίσως ο κ. Κολιάδης δεν έχει και τόσο εμπιστοσύνη στο ανακριτικό τμήμα της ΠΥΡ, το καθόλα νόμιμο όργανο να ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Και καλά ας υποθέσουμε οτι ο ...Κικίλιας τους έδωσε την αρμοδιότητα με ποιο προσωπικό θα κάνει την έρευνα; Τώρα ερωτήματα που θέτουμε και εμείς....Επειδή δεν μπορεί ο καθένας να λέει οτι θέλει γιαυτό κάνουμε αυτή την αναφορά....Αν δεν είναι σωστή ας μας διαψεύσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία!....,Καταλήγοντας ο κ. Κολιάδης είπε: «Είμαστε σε επιφυλακή συνεχώς σε κάθε σημείο του νησιού. Αν κάποιοι έχουν στόχο να κάψουν τη Ρόδο, δεν θα το επιτύχουν. ».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...