Σε πνιγμό τα αίτια θανάτου των δύο νεαρών κοριτσιών σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Ρόδου

Σε πνιγμό αποδίδει τα αίτια θανάτου των δύο νεαρών Γαλλίδων που έχασαν τη ζωή τους χθες το απόγευμα σε πισίνα ξενοδοχείου της Ιξιάς. Το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσου θα διαβιβαστεί προς το Α.Τ Ιαλυσού που διενεργεί την προανάκριση προκειμένου να συμπεριληφθεί στο προανακριτικό υλικό που θα διαβιβαστεί προς την Εισαγγελία Ρόδου αργά το απόγευμα σήμερα. 

Ο πνιγμός προσδιορίζεται για τις 6.20 χθες το απόγευμα τόσο απο την αστυνομία όσο και απο το ΕΚΑΒ. Τα δύο κορίτσια είχαν έρθει στη Ρόδο με την οικογένειά τους την Κυριακή.

Εκτιμάται ότι τα κορίτσια, μη γνωρίζοντας κολύμπι, πανικοβλήθηκαν όταν έφτασαν στο σημείο της πισίνας που δεν μπορούσαν να πατήσουν και προσπάθησαν να κρατηθούν η μία από την άλλη, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο και για τις δύο αδελφές.

Το τραγικό είναι ότι αρχικά εντοπίστηκε το ένα κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ωστόσο κανείς δεν είχε προσέξει ότι στον πάτο της πισίνας βρισκόταν και το άλλο.

Όταν την αντιλήφθηκαν κλήθηκε εκ νέου το ΕΚΑΒ.

Ο προϊστάμενος του ΕΟΤ, Αγαπητός Ξάνθης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι το ξενοδοχείο διαθέτει άδειες και για τις τρεις πισίνες που διαθέτει, ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης. Να σημειωθεί οτι άμεσα επικοινώνησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα ενώ μεγ΄λαο ενδιαφέρον εδειξε και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας για το συμβάν. Να σημειωθεί οτι η πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή ήταν δίπλα στην τραγική οικογένεια απο τη πρώτη στιγμή. πληροφορίες και απο την ΕΡΤ Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...