Σε λειτουργία το νέο σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο Παραδεισίου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ  ΝΕΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ  

-Στις 7 Απριλίου 2019, λειτούργησε για πρώτη φορά και μετά από μισό αιώνα περίπου το Νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου Δήμου Ρόδου. Το νέο αυτό στολίδι φιλοξένησε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 100ής επετείου από το «Αιματηρό Πάσχα» της 7ης Απριλίου 1919 και θα χρησιμοποιείται ως χώρος για διεξαγωγή διαλέξεων, σεμιναρίων, θεατρικών παραστάσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ. ά.

          Το κτίριο αποτελούσε το παλιό σχολείο «Πάνω Σχολείο» Παραδεισίου και έχει διατηρήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης επένδυσης, έχει διαμορφωθεί πλήρως ο περιβάλλων χώρος και έχει φωταγωγηθεί το Κέντρο με εστίαση στις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειές του. Το κτίριο είναι σε εμφανές σημείο από την κεντρική λεωφόρο και βρίσκεται στα υψηλότερα σημεία της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου.   

          Επίσης, έχει διαμορφωθεί με ασφαλτόστρωση και δημοτικό φωτισμό ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό.

          Με αφορμή τη λειτουργία του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου Παραδεισίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ. Κυριαζής Μιχαήλογλου, ανέφερε τα εξής:

           «Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για το αιματηρό Πάσχα του 1919 είχαμε την χαρά να λειτουργήσει για πρώτη φορά το νέο μας σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο στεγάζεται στο παλιό («πάνω») σχολείο του Παραδεισίου. Το κτήριο παρέμενε αναξιοποίητο για πάνω από μισό αιώνα περίπου και ήταν όνειρο κάθε Παραδεισιώτη να δοθεί ξανά σε χρήση. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή μας η επένδυση θα ανοίξει νέους δρόμους για το πολιτισμό μας και θα είναι σε θέση να στηρίξει σχετικές ενέργειες των φορέων και συλλόγων μας».

           

                             

                                                                                       

                                                                                                            

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...