Σε εκλογική περιπέτεια το νησι της Ρόδου μετά την κατάθεση της ένστασης απο 6 υποψηφιους συμβούλους;

Kατατέθηκε τελικά χθες η ένσταση έξι υποψηφίων συμβούλων της παράταξης Ροδίων Οραμα του Στράτου Καρίκη στο Πρωτοδικείο Ρόδου. Την ένσταση υπογράφουν οι Μαριάννα Κολώνα, Στέργος Στάγκας, Αναστασία Τσούλλου, Ειρήνη Μαντικού, Μουσταφά Σιέχ και Αναστάσιος Ψαρούλης και στρέφεται επί της ουσίας κατά του συνδυασμού του Χατζή Χατζηευθυμίου, ζητώντας την ακύρωσή του.
Μιλώντας σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο επικεφαλής της παράταξης Στράτος Καρίκης, δήλωσε ότι από την έρευνα που έγινε από τους δικηγόρους, προέκυψαν σοβαρά θέματα για τον συνδυασμό του κ. Χατζηευθυμίου, όπως η ποσόστωση των γυναικών που δεν τηρήθηκε και η προσθήκη ατόμων, που δεν επιτρεπόταν.

«Από το σύνολο της ένστασης προκύπτουν βαριές παραβάσεις της νομοθεσίας και υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη» τόνισε ο κ. Καρίκης.

Σημειώνεται πως η απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου μπορεί να εκδοθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση, τότε θα επαναληφθούν οι εκλογές, χωρίς, όμως, τη συμμετοχή του συνδυασμού του κ. Χατζηευθυμίου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης Ροδιακή Δημιουργία Χατζής Χατζηευθυμίου δήλωσε στον ΠΑΛΜΟ πως μετά την κατάθεση της ένστασης οι μάσκες έπεσαν. «Όσοι έλεγαν ότι σέβονται τη δημοκρατία και τα αποτελέσματα των εκλογών, τώρα παρουσίασαν το πραγματικό τους πρόσωπο» τόνισε ο κ. Χατζηευθυμίου, προσθέτοντας πως από εδώ και πέρα είναι υποχρεωμένος να αμυνθεί και θα απαντήσει στην ένσταση, αναδεικνύοντας όλα τα στραβά, τις ελλείψεις και τις παρατυπίες, που διαπίστωσε και ο ίδιος για τις άλλες παρατάξεις. «Το αποτέλεσμα θα το κρίνει το Δικαστήριο. Ενδέχεται να οδηγηθούμε και πάλι σε εκλογές, με απρόβλεπτες, όμως συνέπειες» υπογράμμισε ο κ. Χατζηευθυμίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΠΑΛΜΟΥ, η παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου «Ρόδος, δύναμη πολιτών» και ο ίδιος πιστεύουν κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται τα αρμόδια δικαστήρια να αποφασίσουν την επανάληψη των εκλογών και την εκ νέου ταλαιπωρία των πολιτών.

«Όλα είναι πιθανά. Τα αρμόδια δικαστήρια θα κρίνουν αν πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές ή όχι» δήλωσε σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ρόδος, πορεία ανατροπής Γιώργος Υψηλάντης. «Οι εκλογές γίνονται στις κάλπες και εκεί οδηγούμαστε όλοι επί ίσοις όροις και με βάση τη νομοθεσία. Αυτή παράμετρος πρέπει να ελεγχθεί» υπογράμμισε ο κ. Υψηλάντης, δηλώνοντας ο ίδιος και η παράταξή του έτοιμοι στο ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών.

Σημειώνεται πως και η παράταξη του κ. Υψηλάντη εξετάζει όλες τις διαδικασίες για την κατάθεση ένστασης, λόγω λαθών και παραλείψεων που εντοπίστηκαν από την ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ρόδου.

Η περαιτέρω πορεία και λειτουργία της δημοτικής παράταξης Ρόδος δύναμη πολιτών με επικεφαλής τον Φώτη Χατζηδιάκο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ, όπου και θα παραστούν όλα τα εκλεγμένα και μη μέλη της.

Στη συνάντηση δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα της ένστασης που κατέθεσαν μέλη της παράταξης του κ. Καρίκη.
ΠΗΓΗ: palmos.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...