Σε ένα μοναδικό χώρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Χάλκη

Στον μοναδικό πολιτιστικά και περιβαλλοντικά χώρο της Ιεράς Μονής του Άη Γιάννη “Αλάργα” πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Συζητώντας για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χάλκης, η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου, το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου και το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Κάτω από το 600+ ετών δέντρο, στην μοναδική αυτή τοποθεσία με την τεράστια σημασία για τη Χάλκη, ο Δήμαρχος Χάλκης και Πρόεδρος της ΑΝΔΩ, Ευάγγελος Φραγκάκης, υποδέχθηκε τους 25 συμμετέχοντες και τους μίλησε για τις βασικές αρχές της προσπάθειας που κάνει η Χάλκη για να μετατραπεί σε ένα νησί πρότυπο, ενεργειακά αυτόνομο, περιβαλλοντικά βιώσιμο, και άρα ελκυστικό για κατοίκους και επισκέπτες. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προσελκύσει ξανά οικογένειες και νέους κατοίκους στο νησί και αυτό να αποτελέσει ένα ευρωπαϊκό πρότυπο βιωσιμότητας και πράσινης ανάπτυξης. Τα έργα που τρέχουν ήδη, ανέλυσε στο κοινό ο Αντιδήμαρχος Χάλκης, Βασίλης Ρουσάκης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, διεθνολόγος-πολιτικός επιστήμων, έκανε μία παρουσίαση με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» εστιάζοντας στο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη μέσα από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έχουν δεσμευθεί να τεθούν πρωτοπόροι στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και μάλιστα να τους ξεπεράσει.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της Καλλιόπης Φιλιππάκη, Εκπαιδευτικού/Οικονομολόγου και μέλος του Δ.Σ. του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, με τίτλο «Εκπαιδευτικές πρακτικές και εργαλεία με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», οπότε και έδωσε παραδείγματα τους πως η Βιώσιμη Ανάπτυξη μπορεί να διδαχθεί σε μαθητές και ενήλικες.

Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...