Σεμινάριο για γονείς και παιδιά από το προσχολικό κέντρο "Πινόκιο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΙΝΟΚΙΟ»

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Κ ΜΑΝΙΩΤΗ

-Η σημασία του «να παίζω ιστορίες»... Ένα πολύ ιδιαίτερο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γονείς και παιδιά του νηπιαγωγείου «ΠΙΝΟΚΙΟ». Το σεμινάριο βασιζόταν στην αρχές του 'Δράματος στην εκπαίδευση' σε συνδυασμό με τεχνικές από το Big Broom Theater in Education και την καθοδήγηση είχε η Μαρία Μανιώτη (Δασκάλα χορού/θεάτρου, σύμβουλος ψυχοκινητικής ανάπτυξης βρεφών/νηπίων).

Η σχέση γονιού παιδιού περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά στάδια. Το παιχνίδι, άλλοτε οργανωμένο άλλοτε αυθόρμητο και αυτοσχέδιο, είναι ένα θεμελιώδες συστατικό της σχέσης αυτής, μιας και οι γονείς είναι οι πρώτοι που εισάγουν το παιχνίδι στη ζωή του παιδιού, και οι πρώτοι που θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για παιχνίδι από την πλευρά του παιδιού τους.

Τα παιχνίδια και ο τρόπος που παίζουμε αλλάζουν, ωστόσο παραμένει αναλλοίωτη η ανάγκη μας για παιχνίδι σε κάθε ηλικιακή φάση. Στο πλαίσιο μίας ιστορίας, με πρωταρχικό στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης γονιού-παιδιού, ενήλικες και παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να παρατηρήσουν, και να διαδράσουν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Επίσης, ένας ακόμα στόχος της συνάντησης ήταν οι γονείς να έρθουν σε επαφή με εναλλακτικούς τρόπους αφήγησης μιας ιστορίας ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους!

 

 

ΕΥΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗ

ΣΤΕΛΛΑ ΓΛΥΝΟΥ

ΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

 X Factor: Η Ζωή Μισέλ Μπακίρη άνοιξε το live και εντυπωσίασε τους πάντες με την ερμηνεία της...
ΤΙΜΟΘΕΟΣ Πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΔΟΥ -Ο πρώτος Μητροπολίτης Ρόδου μετά την απελευθέρωση. -Λίγες...
Αρνήθηκε με τρόπο κατηγορηματικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε σημερινή...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ρόδου ΑΝΤ.  ...