Σαρανταεπτά χρόνια από τότε, του Γιάννη Παρασκευά

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ

- Σαρανταεπτά χρόνια από τότε.

Από εκείνη την ημέρα που έπεσε ο σπόρος για να φυτρώσει στην χώρα μας, το δένδρο της ελπίδας, το δένδρο της μετάλλαξης της Ελληνικής Κοινωνίας.

Γενέθλιος ημέρα του ΠΑΣΟΚ, γενέθλιος ημέρα της προσπάθειας και των αγώνων του Ελληνικού Λαού, να πετάξει από την πλάτη του το βάρος των δεινών, που του φόρτωσε η ΔΕΞΙΑ, αυτή η μεταπολεμική ΔΕΞΙΑ, που χρόνια μετά τον εμφύλιο διατηρούσε και εφάρμοζε όλες τις εμφυλιοπολεμικές τακτικές και νοοτροπίες.

Γενέθλιος ημέρα για την αποτίναξη του Κράτους του φόβου και των διώξεων, του Κράτους του χωροφύλακα και της Ασφάλειας, του Κράτους των πιστοποιητικών Κοινωνικών φρόνημάτων, του Κράτος της αρπαχτής από τούς ημέτερους, του Κράτους του διαχωρισμού των πολιτών σε δικούς μας και εχθρούς, του Κράτους που η μετανάστευση ήταν « ευλογία Θεού»,  του Κράτους των Κρατικοδίαιτων Βιομηχάνων, του Κράτους της εξάρτησης και του «ναι ότι θέλεις εσύ αφεντικό», του Κράτους που ο στρατός του ήταν στρατός των Άγγλων και των Αμερικάνων, ( ιδού ο Στρατός σας), του Κράτους που η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού βρισκόταν στην σκοτεινή πλευρά του Ήλιου.

3ης του Σεπτέμβρη του 1974, σημαδιακή και Ιστορική ημέρα, αρνούμενος ο μεγάλος πολιτικός Ηγέτης και οραματιστής ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το παλιό φαύλο προδικτατορικό πολιτικό καθεστώς, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ, ΜΑΥΡΩΝ, και λοιπόν τεθλιμμένων συγγενών, δίνει στην δημοσιότητα την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Ταράζει τα νερά, δυναμιτίζει τα πολιτικά τζάκια, ανοίγει δρόμους στον καταπιεσμένο πολίτη, του δίνει το δικαίωμα και τον προτρέπει στην ενεργό πολιτική συμμετοχή, τον κάνει να πιστέψει πως το όραμα της ΑΛΛΑΓΗΣ είναι το δικό του όραμα, είναι η δικιά του απαίτηση και πως μόνο αυτός,  με τους δικούς του αγώνες και την δική του προσπάθεια μπορεί να την κάνει πράξη.

Στην διάθεση και στα χέρια του καταπιεσμένου από την ΔΕΞΙΑ πολίτη, αφήνει την Οργάνωση του νέου πολιτικού φορέα.

Χιλιάδες πολιτών αυθόρμητα και αυτοβούλως, έγιναν οι πρώτοι πυρήνες των Κομματικών Οργανώσεων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΠΑΣΟΚ αυτά τα δυό, είναι ο ΗΓΕΤΗΣ και ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ που έφεραν στον τόπο μας την ΠΟΛΙΤΙΚΗ στο προσκήνιο και έπαψε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ να είναι αντικείμενο των ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Δεν συγχώρησε ποτέ το ΠΑΣΟΚ και τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, το πολιτικό και Οικονομικό κατεστημένο της ΔΕΞΙΑΣ, για την μετάλλαξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, για την εκχώρηση δικαιωμάτων στον πολίτη, για την αναδιανομή του πλούτου, για την δημιουργία θεσμών κοινωνικής προστασίας, για την εκχώρηση πολιτικών και προσωπικών ελευθεριών, για τις δυνατότητες μόρφωσης.

Δεν συγχώρησαν ποτέ το ΠΑΣΟΚ και τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για την δημιουργία του ΕΣΥ, για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, για τις μεταρρυθμίσεις στο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, την Δημοκρατικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, για την άσκηση μιας πιο ανεξάρτητης Εξωτερικής πολιτικής.

Δεν συγχώρησαν το ότι διακήρυτταν ΠΑΣΟΚ και ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,

                             ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ακύρωνε την ρήση του δήθεν ΕΘΝΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

Και η πιο μεγάλη πορεία αρχίζει με το πρώτο βήμα, η «Τρίτη του Σεπτέμβρη» ήταν το πρώτο βήμα για μια μεγάλη πορεία, ήταν το πρώτο βήμα για την κατεδάφιση του Κράτους της ΔΕΞΙΑΣ, του εμφιλιοπολεμικού Κράτους, το πρώτο βήμα για ένα Κράτος που οφείλει να σέβεται τον πολίτη και τα δικαιώματα του.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη πορεία θα ήταν ανιστόρητο να ισχυρισθεί κάποιος ότι δεν έγιναν λάθη, ναι, και λάθη έγιναν που ίσως δεν θα έπρεπε να γίνουν, η Ιστορία αποφαίνεται και διατυπώνει τις κρίσεις της στο ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Μόνο εθελοτυφλούντες μπορούν να ισχυριστούν, ότι αυτό το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

Μόνο οι « μονίμως ελεεινολογούντες εντεταλμένοι κονδυλοφόροι», προσπαθούν να αμαυρώσουν την διαδρομή και Ιστορία του ΠΑΣΟΚ και του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Κατηγορούν και τους δυό για Λαϊκισμό, για διαφθορά, για αποχαλίνωση κοινωνικών και πολιτικών ηθών, κάποιος θα πρέπει να τους πεί πως

                      « δεν μιλάνε για σχοινί στου κρεμασμένου το σπίτι».

Ποιος Θεός και ποιος Άγιος δεν θα βγεί από τα ρούχα του, με τον ισχυρισμό τους ότι η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ  και πως δεν έχει καμιά σχέση με την διαφθορά, τον χρηματισμό, την διαπλοκή, την εξαθλίωση της πολιτικής, την εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων, το ρουσφέτι, τους παράνομους διορισμούς ημετέρων και ότι τα στελέχη της δεν «έβαλαν τα δάκτυλά τους στο μέλι» ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ.

Όσο και αν προσπαθούν στη μνήμη του Λαού ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΠΑΣΟΚ παραμένουν ζωντανά και ο Λαός εύχεται, μια κάποια στιγμή αυτή η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ να βρεί τον βηματισμό της.

Παρασκευας Γιαννης

Ρόδος 3/Σεπτέμβρη /21

 

.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...