Σαντορινιός προς Πρόεδρο ΔΕΗ στη Βουλή: Ζητάμε να αποκατασταθεί η αδικία  σχετικά με την εντοπιότητα στις προσλήψεις για τους σταθμούς της Ρόδου

Ρόδος, 7/7/2021

- Θέμα: «Σαντορινιός προς Πρόεδρο ΔΕΗ στη Βουλή: Ζητάμε να αποκατασταθεί η αδικία  σχετικά με την εντοπιότητα στις προσλήψεις για τους σταθμούς της Ρόδου»

Κατά την χθεσινή ενημέρωση των μελών των Επιτροπών της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., τοποθετήθηκε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζήτησε από τον κ. Στάσση να αποκατασταθεί η αδικία στο μείζον ζήτημα της εντοπιότητας στις προσλήψεις αορίστου χρόνου στους σταθμός ΑΗΣ Ρόδου.

https://www.youtube.com/watch?v=S8BnmDxyLuY&t=40s
 

  • «Κενό πουκάμισο» η μοριοδότηση της εντοπιότητας για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ

«Διαχρονικά, οι Κυβερνήσεις και οι Διοικήσεις της ΔΕΗ δέχονταν το κριτήριο της εντοπιότητας ως κριτήριο πρόταξης, και όχι ως μοριοδότηση. Η πρόταξη του υποψήφιου ντόπιου δυναμικού συμπεριλαμβανόταν στα ανταποδοτικά οφέλη για την κατασκευή του εργοστασίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Για τις νέες προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων προσωπικού αορίστου χρόνου για το νέο σταθμό ΑΗΣ στην Κατταβιά Νότιας Ρόδου, αλλά και για τον ΑΗΣ Σορωνής Ρόδου, έχετε αποφασίσει ότι οι υποψήφιοι μόνιμοι κάτοικοι «εφόσον κληθούν και συμμετάσχουν στη διαδικασία της συνέντευξης για τις αντίστοιχες θέσεις, λαμβάνουν πρόσθετη μοριοδότηση». Ενώ για τις 8μηνες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη πρόσκαιρων ή εποχιακών αναγκών, θα εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο νόμος περί εντοπιότητας! Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και άλλων φορέων, αλλά και τις δικές μου κοινοβουλευτικές Αναφορές, επιμένετε στη μοριοδότηση.

Πρόκειται για απόφαση «κενό πουκάμισο» διότι αν συμμετάσχουν άνθρωποι με μεγαλύτερη εμπειρία προφανώς θα έχουν περισσότερα μόρια και θα πάρουν τις θέσεις. Επιπλέον, το κόστος όσο καθυστερείτε να κάνετε προσλήψεις και κάνετε μετακινήσεις προσωπικού είναι 6-πλάσιο ή 7-πλάσιο σε σχέση με το υπολογιζόμενο κόστος προσλήψεων με νέο ντόπιο προσωπικό».

«Το ζητούμενο είναι να ακολουθηθεί η πολιτική που τόσα χρόνια εφαρμοζόταν: Να προταχθούν οι υποψήφιοι μόνιμοι κάτοικοι των Τοπικών/Δημοτικών Κοινοτήτων ή Δήμων που είναι εγκατεστημένος ο Σταθμός Παραγωγής.

Ζητάμε μετ’ επιτάσεως να ανασκευαστεί η απόφασή σας και να μην αφήσετε τους ντόπιους εκτός. Ζητάμε μια καθαρή απάντηση διότι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ στα Δωδεκάνησα δεν δίνουν καθαρές απαντήσεις.

 

  • Συνεχείς αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος ενώ τα επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα νησιά υποφέρουν

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαμε μειώσει τα χρέη της ΔΕΗ κατά 1 δις., δεν παραχωρήσαμε την πλειοψηφία των δικτύων που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και δεν επιτρέψαμε την παραχώρηση της πλειοψηφίας των ποσοστών του ΑΔΜΗΕ. Επίσης μειώσαμε μεσοσταθμικά το ρεύμα κατά 12% και ταυτόχρονα μειώσαμε τον ΦΠΑ του. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία, από τότε που ανέλαβε ως σήμερα, έχει αυξήσει συνολικά την τιμή του ρεύματος κατά 20% στους καταναλωτές. Παράλληλα, με την αύξηση που επίκειται από τις 5 Αυγούστου σε σχέση με την ρήτρα οριακής τιμής, πράγμα που προφανώς θα γίνει αποδεκτό από την διοίκηση της ΔΕΗ, θα προκληθεί μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ».

«Ρωτάω λοιπόν τον Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πώς θα επιτρέψει να γίνουν και νέες αυξήσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των νησιών, που κατά κύριο λόγο είναι τουριστικές και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα; Αναρωτιέμαι πώς θα διαχειριστεί πολιτικά μια τέτοια αύξηση χωρίς να ρίξει πάλι το μπαλάκι ευθυνών στον ΣΥΡΙΖΑ».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...