Σαμαράς: Ελάφρυνση του χρέους αν υπάρξει πλεόνασμα...

Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του, που είναι σε εξέλιξη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ. Θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους μετά το... τέλος του χρόνου εκτίμησε αν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, όπως έχουν δεσμευτεί οι δανειστές μας, είπε σχετικά με το δημόσιο χρέος. Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε. "Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες". Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι "φέτος είναι η πιο δύσκολη χρονιά για όλους γιατί μέσα στο '13 καλούνται να πληρώσουν φόρους για τα τρία τελευταία χρόνια" και τόνισε ότι "είναι μόνο για φέτος, να τελειώνουμε" προσθέτοντας ότι από την επόμενη χρονιά θα είναι λιγότερα αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολούμενοι.

Στόχος μας, είπε,"όχι να συνθλίβονται οι αδύναμοι και να ξεφεύγουν οι ισχυροί" αλλά "ύψιστη προτεραιότητα είναι να δώσουε ανακούφιση στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους, πετρέλαιο και θα δούμε τι άλλο". nonews

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...