Σαμαράς: «Δεν θα σας κάνω τη χάρη κ. Τσίπρα, εκλογές θα γίνουν το 2016»

«Έχετε χάσει το μέτρο κ. Τσίπρα. Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και τώρα ζητάτε να παραιτηθούμε μόνοι μας; Δεν θα σας κάνω τη χάρη κ. Τσίπρα. Εκλογές θα γίνουν το 2016». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Αφού δεν μπορέσατε να ρίξετε την κυβέρνηση στους δρόμους καταλήξατε στους διαδρόμους της Βουλής».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης», καθώς και επικίνδυνα παιχνίδια, δεδομένης της στιγμής που επέλεξε για την πρόταση δυσπιστίας, εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Σας τελείωσε η πολιτική, σας τελείωσε και η επανάσταση» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει πλέον επιχειρήματα: «η πρόταση μομφής που καταθέσετε δεν είναι ούτε μισή σελίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι «ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση. Κάποτε πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας» και πρόσθεσε «Ακούστε το, θα σας κάνει καλό, το λέει και ο Σαίξπηρ. Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή… Από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια».

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε «Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική – κι έχει δίκιο ο Στουρνάρας – μείωση επιτοκίων και εσείς ακόμη ψάχνετε πώς θα μειώσετε τα επιτόκια». Επίσης ανέφερε πως θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και ότι «η Ελλάδα θα έχει βγει από το μνημόνιο, και εσείς ακόμη θα τσακώνεστε για τη διαπραγμάτευση». Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάπτυξης μετά από έξι χρόνια ύφεσης επανέλαβε ο πρωθυπουργός, ενώ για τις επενδύσεις δήλωσε «πως γυρνάει όλο τον κόσμο για να τις φέρει». Επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές στο τέλος του 2014.

Κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να «αλλάξει τροπάρι και να γίνει σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης» και αναφερόμενος στο πρώτο Μνημόνιο τόνισε: «Είμασταν αντίθετοι του μνημονίου αλλά ψηφίσαμε ό,τι ήταν σωστό, όπως η περικοπή σπατάλης».

Τέλος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η οικονομία: “Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και σας ζητώ να καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.
 FORTUNEGREECE.COM

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...