Σαλάτες για αποτοξίνωση - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά συνταγής

    1 iceberg
    1 μαρούλι
    1 ματσάκι ρόκα
    1 μεγάλο αγγούρι
    Για τη σος
    4 κ.σ. γιαούρτι light
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κ.σ. ξίδι
    1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
    αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε. Τα χοντροκόβουμε σε σαλατιέρα. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και το προσθέτουμε. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι light, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το δυόσμο και αλατίζουμε. Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι να αναμειχθούν καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα την τελευταία, στιγμή. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ


Υλικά συνταγής

2 πράσινες σαλάτες λόλα ρόσα, χοντροκομμένες
2 κόκκινες σαλάτες λόλα ρόσα, χοντροκομμένες
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι ρόκα
τα τρυφερά φύλλα από 2 αντίδια, χοντροκομμένα
16 ντοματίνια, κομμένα στα 2
2 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροκομμένα
2 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού

Για τη βινεγκρέτ:

3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
9 - 10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πρασινάδες. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού.

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ τα υλικά (λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και αλατοπίπερο) μαζί με 1 κουτ. σούπας χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
    
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ    

Μια σαλάτα με ωμό μπρόκολο και κουνουπίδι

    1 μικρό κουνουπίδι
    1 μπρόκολο
    1 μικρό κρεμμύδι
    150-200 γρ. μπέικον
    Μια μικρή χούφτα μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)

Για τη σως

    1 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα light
    3 κουταλιές σούπας ξύδι
    1 κουταλιά τις  σούπας μέλι

Εκτέλεση

Κόψτε σε μικρές μπουκίτσες τις κορυφές του μπρόκολου και του κουνουπιδιού.
Προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις σταφίδες.
Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και τσιγαρίστε το σε αντικολλητικό τηγάνι και   σε χαμηλή φωτιά για να βγάλει το λίπος και τα υγρά του.
Προσθέστε το στο μπρόκολο.
Ανακατέψτε στο μπλέντερ την μαγιονέζα light, 1 κουταλιά σούπας μέλι και το ξύδι, προσθέστε τα στη σαλάτα και ανακατέψτε.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...