Σήμερα, 15 Μαΐου: "Το Τελευταίο Ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα", θα προβληθεί στην Ρόδο

14-16 Μαΐου 1945-2022 : 77 Χρόνια από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ταξίδι του Θ/Κ Γ. Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα.

Το ταξίδι με το οποίο ο τότε Αρχιεπίσκοπος και Αντιβασιλέας Δαμασκηνός, έφερε το μήνυμα της επερχόμενης Ένωσης των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα.

Η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", τίμησε αυτήν την ιστορική επέτειο με τον καλύτερο τρόπο : Ένα Επετειακό αφιέρωμα που παρουσιάσθηκε ΕΠΙ του Θ/Κ Αβέρωφ ΔΥΟ φορές (Μάϊος 2015, Μάϊος 2018) , στην Εστία Ν. Σμύρνης (Μάϊος 2016), αλλά και στο Αρχηγείο Στόλου, στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στην Σ.Μ.Υ.Ν. , στον Ναυτικό Σταθμό Ρόδου (Να.Σ,Ρο.), στην Προεδρική Φρουρά και στην Σχολή Πολέμου του ΠΝ (Σ.Δι.Ε.Π.Ν.).

Χθες 13 Μαΐου, το "Τελευταίο Ταξίδι" ταξίδεψε στην Σύμη, και παρουσιάστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Σύμης "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΝΟΥΛΑΣ" , για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την μεγαλύτερη Ομογενειακή οργάνωση ΑΗΕΡΑ Ελληνισμού.

Αύριο, 15 Μαΐου, "το Τελευταίο Ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα" , θα προβληθεί στην Ρόδο, στο νησί για το οποίο ξεκίνησε την ίδια μέρα, πριν 77 χρόνια (15 Μαΐου 1945) σαν προάγγελος της απελευθέρωσης και της ενσωμάτωσης με την μητέρα Ελλάδα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...