Σάββας Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις

Σάββας  Διακοσταματίου: Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να περάσει σε συνεργατικές διοικήσεις

- “Ήρθε η ώρα ο δήμος Ρόδου να αφήσει πίσω τους δημαρχοκεντρικές διοικήσεις και να περάσει στις συνεργατικές, με καθημερινή συμμετοχή του δημότη στην επίλυση των προβλημάτων της Ρόδου» δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο Σάββας Διακοσταματίους ένας απο τους δυο διεκδικητές της προεδρίας της παράταξης Χατζηδιάκου-Κουσουρνά με φόντο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου εξήγησε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου το σκεπτικό της απόφασης του να διεκδικήσει  την θέση του επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης που θα προκύψει: «Εχω την γνώση και την εμπειρία του νέου ενιαίου δήμου. Στόχος μου θα είναι ο δήμος να επιστρέψει στην βασική του αποστολή, να είναι στην υπηρεσία του δημότη, στην πόλη και στα χωριά για την βελτίωση της καθημερινής ζωής του. Το σημερινό μοντέλο μόνο συμμετοχικό δεν είναι. Εχω μάθει από τα λάθη μου. Θέλω μια παράταξη που θα λειτουργεί και την επόμενη των εκλογών. Ξεχάσαμε ότι το νησί είναι πολυεπίπεδο, άλλο τα προβλήματα της πόλης και άλλα των χωριών».

Ο πρώην δήμαρχος Αφάντου  κ. Διακοσταματίου ασκεί σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή: « Δεν έκανε το Lock down ευκαιρία. Όταν οι πολίτες ήταν στα σπίτια τους ο δήμος θ α μπορούσε να κάνει έργο. Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Εξάλλου ότι προχωρά, είναι έργα που προέρχονται  από τη δική μας δημοτική αρχή υπο τον Φώτη Χατζηδιάκο. Δεν υπάρχει ούτε επιχειρησιακός σχεδιασμός, πάμε με τον αυτόματο πιλότο. Τι να πούμε, ότι το δημαρχείο είναι κλειστό για τους πολίτες…. Έκαναν λέει χριστουγεννιάτικο χωριό…. Και εμείς είχαμε κάνει με κόστος μηδέν. Δείτε στο διαύγεια τι ποσά δίνονται  για τις εκδηλώσεις….».

«Δεν είναι αυτοσκοπός μου να γίνω δήμαρχος, έχω γίνει στο παρελθόν. Γνωρίζω τα θέματα, μπορώ να κερδίσω και να εφαρμόσω μια συμμετοχική διοίκηση στο δήμο Ρόδου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αν επιλεγεί επικεφαλής ο Μανώλης Σαββής, θα συμμετέχει κανονικά στο συνδυασμό και θα αγωνιστεί για την αλλαγή στο δήμο Ρόδου».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...