Ρόδος: Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 59χρονος υπήκοος Μάλι, ο οποίος διευκόλυνε και προσπάθησε να προωθήσει ομοεθνή του στο Βέλγιο μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου

Κατασχέθηκαν πλαστή ταυτότητα, -4- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 100€

Συνελήφθησαν χθες (05-07-2013) στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, δυο υπήκοοι Μάλι ηλικίας 59 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών, εντοπίστηκε ο 59χρονος να προσπαθεί να διευκολύνει τον 31χρονο ομοεθνή του να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τις Βρυξέλες Βελγίου.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 59χρονος διακινητής ταξιδέψε στις 03-07-2013 από Βέλγιο στη Ρόδο προκειμένου να προμηθεύσει τον 31χρονο με πλαστή ταυτότητα Γαλλικών Αρχών και κάρτα επιβίβασης με σκοπό την προώθησή του παράνομα στο εξωτερικό, έναντι χρηματικού ποσού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: o Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας Γαλλικών Αρχών o Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα o Το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...