Ρόδος: Μαθητές και φοιτητές διαδηλώνουν Τετάρτη, 8 Μαρτίου, για το έγκλημα στα Τέμπη - Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε, μικρέ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ

-

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

 

Την Παρασκευή 3/3 δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην Ρόδο και σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη ως τη Λάρισα και από την Πάτρα ως την Κρήτη, μαζί με τα αδέρφια μας τους φοιτητές βουλιάξαμε τους δρόμους.

Στόχος μας ήταν και είναι ένας: Όλων των νεκρών στα Τέμπη να είμαστε η φωνή- Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί.

Όσο εσείς, οι κυβερνήσεις και τα Υπουργεία σας, πάτε και όπου βγει και παίζετε με τις ζωές μας για κέρδη και κόστη κάποιων λίγων, τόσο εμείς θα πάμε αλλιώς. Θα ζούμε, θα ονειρευόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για τη ζωή όλων μας. Για να μη χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές.

Για αυτό και θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας – Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειες τους, σε όλους μας.

Συνεχίζουμε ώστε να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά:

  • Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα. Να παρθούν όλα τα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές.
  • Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.
  • Να είναι τα σχολεία μας ασφαλείς χώροι μάθησης, για να μη ζούμε από τύχη.

 

Συνεχίζουμε:

  1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 11:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΕΛ (ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ). ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΡΧΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!
  2. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ -ΩΣ ΕΔΩ- !
  3. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ. ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ 5ΜΕΛΗ ΚΑΙ 15ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

 Γιατί…

… Το “Στείλε όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ-

  Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε, μικρέ.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Ρόδου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΤΕΠΑΕΣ για το έγκλημα στα Τέμπη

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν ΟΡΓΗ- Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί!

Η Παρασκευή 3 Μάρτη δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες τόσο στην Ρόδο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέχρι την Λάρισα και την Κρήτη βουλιάκαμε τους δρόμους.  Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκφράζουμε την θλίψη μας, την οργή και την αγανάκτησή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για τους ανθρώπους, τους συμφοιτητές μας που χάθηκαν τόσο άδικα. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς!                                                     Βράζουμε από οργή για το πώς είναι δυνατόν το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

Ως εδώ! Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια. Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα. Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν ένοχοι! Κυβερνήσεις, κράτος, ο επιχειρηματικός όμιλος Hellenic Train. Όλοι αυτοί που λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, την ίδια στιγμή που γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με εκατομμύρια. 

Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες. Η προσπάθεια να τα φορτώσουν στο ανθρώπινο λάθος προκαλεί την απλή λογική!                                                                         Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους  με απεργίες, κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, εδώ και μήνες, αλλά και μόλις λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν είχαν προειδοποιήσει για την κατάσταση και πως αν δεν παρθουν μέτρα, το μοιραίο βρίσκεται μπροστά. Όλοι το ξέρανε, όλοι τους γνώριζαν και τώρα κάνουν τους ανήξερους. Τους βαρεθήκαμε!
Χορτάσαμε σωτήρες και τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων.                                                  
Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!
Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος, κάθε φοιτητής και φοιτήτρια χρειάζεται να πάρει θέση. Ήδη οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, μα και στη Ρόδο, έδειξαν πως η νέα γενιά δεν συγχωρεί!

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές και συμφοιτήτριες μας την Τετάρτη 8 Μάρτη να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τους μαθητές και τους εργαζόμενους και να φωνάξουμε «Ως εδώ!».
Αποφασίζουμε:

  1. Παράσταση διαμαρτυρίας και φοιτητική πορεία 12:00 προς το δημαρχείο με προσυγκέντρωση  των φοιτητών 11:00 στις Καμάρες του Πανεπιστημίου μας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...