Ρόδος: Κινητοποίηση το απόγευμα στην πλατεία Κύπρου για την Παιδεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Την Τρίτη 23/2, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στο νησί με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο του πανεπιστημίου. Κατήγγειλαν την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές του ΑΠΘ, οπού συλλογικά διεκδικούσαν το άνοιγμα των σχολών για να γίνουν ξανά φοιτητές, κόντρα στο νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία», «Η καταστολή δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» ήταν κάποια απ’ τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά.

Όλο αυτό το διάστημα, οι φοιτητές πανελλαδικά παλεύουν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει απολύτως κανένα μέτρο, με προσχήματα όπως δεν υπάρχουν λεφτά, ή ότι αν ανοίξουν οι σχολές θα υπάρχει μεγάλη μετακίνηση μαζών. Ταυτόχρονα, δίνει 30εκ. για αστυνομία στα Πανεπιστήμια, βάζει νέα εμπόδια στις σπουδές μας και μοιράζει διάσπαρτα ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους. Πριν καλά-καλά προλάβει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, φανερώθηκε ποια είναι η πραγματική του στόχευση: να βάλει τον οργανωμένο αγώνα των φοιτητών και τα δίκαιο αιτήματά τους στο «γύψο», να εντείνουν την τρομοκρατία και την καταστολή μέσα και έξω από τις σχολές, να επικρατεί σιγή νεκροταφείου.

Καλούμε τους φοιτητές του νησιού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Κύπρου την Πέμπτη 25/2, στις 17:30. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η πρυτανεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές μας, να γίνουμε ξανά φοιτητές! Ταυτόχρονα, καθώς την ίδια μέρα δικάζονται οι συμφοιτητές μας που συνελήφθησαν, φωνάζουμε δυνατά: κάτω τα χέρια από τους φοιτητές! Δεν θα περάσει η βία και ο αυταρχισμός στις σχολές μας!

Επίσης καλούμε και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που δεν βρίσκονται στο νησί να συμμετέχουν στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στους τόπους που βρίσκονται. Όλοι με μια φωνή να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές φοιτητές του ΑΠΘ και την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που μόνο αναβάθμιση δεν φέρνει στις σπουδές μας.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...