Ρόδος: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών για το επίδομα ενοικίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Χαιρετίζουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που μαζί με τους φοιτητές συμμετείχαν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 17/10 στην Περιφέρεια διεκδικώντας επίδομα ενοικίου!

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές απαιτήσαμε και συναντηθήκαμε με εκπρόσωπο της Περιφέρειας στον οποίο επιδώσαμε τα ψηφίσματά μας. Στη συνάντησή μας με τον Αντιπεριφερειάρχη τονίσαμε το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές στη Ρόδο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και δηλώσαμε τη διεκδίκησή μας για επίδομα ενοικίου 300 ευρώ. Εξηγήσαμε πως τα τεράστια ποσά εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζεται ότι θα επενδυθούν το επόμενο διάστημα στο νησί αποτελούν πρόκληση όταν εκπαιδευτικοί στο νησί αναγκάζονται ακόμα να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους!

Του θυμίσαμε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση 7,5 ωρών τον προηγούμενο μήνα, δεν διέθεσε -με ευθύνη της πλειοψηφίας- ούτε ένα λεπτό για να συζητήσει το κοινό αίτημα των πέντε εκπαιδευτικών σωματείων του Νοτίου Αιγαίου για επίδομα στέγασης. Μας απάντησε ότι λόγω «λάθους» δεν συζητήθηκε το κοινό αίτημα!

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί δώσαμε ραντεβού στη Απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ την Τετάρτη στις 23 Οκτώβρη με την υπόσχεση να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Θα είμαστε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου στις 11:30!

 

Δεν επαναπαυόμαστε. Προχωράμε με μαζική συμμετοχή στην απεργία την επόμενη Τετάρτη 23/4! Κανένα σχολείο να μην ανοίξει!

 

Ρόδος 19-10-2024

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...