Ρόδος: Ημερίδα με θέμα "Χορός και Αναπηρία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Φίλων Χορού Ρόδου σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει με θέμα «Χορός και Αναπηρία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτήριο του Νεστοριδείου Μελάθρου, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Σκοπός του Συλλόγου Φίλων Χορού Ρόδου είναι η διάδοση του χορού σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα διεξαχθεί Ημερίδα που στόχο έχει να αφυπνίσει το κοινό για τις δυσκολίες της ζωής των συνανθρώπων μας και το πως βρήκαν διέξοδο μέσα από την μαγεία του χορού. Στην εκδήλωση θα υπάρξουν ομιλίες από ανθρώπους που σχετίζονται με το θέμα, ανοικτή συζήτηση και προβολή video. Το πάθος, η ενέργεια και η έκφραση μέσα από τον χορό δεν συναντάνε εμπόδια.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γιώργος Χρηστάκης, που θα μας τιμήσει με την παρουσία του ερχόμενος από την Αθήνα. Ψυχολόγος, με διδακτορική διατριβή με θέμα «Η συμβολική επικοινωνιακή γλώσσα των διαφορετικών ομάδων», ασχολείται με το χορό από το 1993. Είναι εμπνευστής και ιδρυτής του χοροθεάτρου ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ, πυρήνα του οποίου αποτελούν άτομα με κινητικό πρόβλημα κι έχει μια ενεργή και δυναμική παρουσία σε όλες τις πρωτοβουλίες που αγκαλιάζουν τη “διαφορά”. Ο κ. Χρηστάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία σε συνδυασμό με προβολή βίντεο καθώς και σύντομη χορευτική παράσταση. Στην παράσταση θα συμμετέχει ο ίδιος ο κ. Χρηστάκης μαζί με τη χορεύτρια και χορογράφο κα Ειρήνη Σπύρου.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον ΔΟΠΑΡ για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των εξόδων της Ημερίδας, το Best Western Plaza Hotel για την διαμονή του βασικού ομιλητή σε ειδικό δωμάτιο για ΑΜΕΑ, το RodosEvents.gr, το Rοdosreport.gr και την Ροδιακή για την επικοινωνιακή κάλυψη του γεγονότος καθώς και το γυμναστήριο MyOxygen για την παραχώρηση αίθουσας για την πρόβα χορού.  Χωρίς την σημαντική συμβολή τους, αυτή η Ημερίδα με τα πολλαπλά πολιτισμικά οφέλη θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Για τον Σύλλογο Φίλων Χορού Ρόδου,

Το Διοικητικό Συμβούλιο:
Μπάκη Αναστασία, Πρόεδρος
Μαλλιαράκη Ελίζα, Αντιπρόεδρος και Ειδικός Γραμματέας
Κωτάκης Σάββας, Γραμματέας
Βαρβαρέσος Νίκος, Ταμίας
Τσιάρτα Αθηνά, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Ειδικός Ταμίας 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...