Ρόδος: Εξιχνιάστηκαν 18 περιπτώσεις κλοπής από τουριστικά καταλύματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στοχευμένη αστυνομική δράση πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, με στόχο την πρόληψη & καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας

Ελέγχθησαν 160 άτομα, Προσήχθησαν 24 και
Συνελήφθησαν 10 ημεδαποί

Εξιχνιάστηκαν 18 περιπτώσεις κλοπής από τουριστικά καταλύματα

Κατασχέθηκαν κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία και Ι.Χ.Ε.


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, χθες 8 Αυγούστου 2023 πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική δράστη για την πρόληψη - καταστολή της μικροεγκληματικότητας, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου.

Η οργάνωση της αστυνομικής δράσης έγινε από τη Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου και υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά (44) αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών (Ασφαλείας, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ.) παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Για την κάλυψη αναγκών της επιχείρησης διατέθηκαν (16) αστυνομικά  οχήματα με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Συγκεντρωτικά ως προς τα αποτελέσματα:

•    Ελέγχθησαν 160 άτομα και 42 οχήματα.
•    Προσήχθησαν 24 άτομα.
•    Συνελήφθησαν 10 ημεδαποί, από τους οποίους εννέα για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και ένας για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα - συνήθεια - εξακολούθηση και συναυτουργία.
•    Εξιχνιάστηκαν 18 διαρρήξεις-κλοπές
•    Βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις εκ των οποίων 1 του Κ.Ο.Κ.
•    Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών, διαρρηκτικά εργαλεία και Ι.Χ.Ε.

Ειδικότερα, ως προς τις υποθέσεις των κλοπών σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες που περιλαμβάνουν συνολικά έξι δράστες.

Αναφορικά με τη μια υπόθεση, έπειτα από μεθοδική και επισταμένη αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι τριμελής ομάδα ημεδαπών στόχευε δωμάτια τουριστικών καταλυμάτων, στα οποία μετέβαιναν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, τιμαλφή καθώς και κουτιά ασφάλειας με το περιεχόμενο τους.

Κατά την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους δράστες, ο οποίος εξεταζόμενος υπέδειξε τρία σημεία «καβάτζες» όπου απέκρυπτε με τους συνεργούς του τα κλοπιμαία, ενώ παράλληλα βρέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν δεκαεφτά περιπτώσεις κλοπής που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 17 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2023 στις περιοχές Κολύμπια – Αφάντου – Φαληράκι – Παραδείσι, αντικειμένων και χρημάτων η αξία των οποίων εκτιμάται στις 50.000,00€ ευρώ.
Όσον αφορά την άλλη υπόθεση, εξιχνιάστηκε κλοπή χρήματων από ταμείο καταστήματος τροφίμων που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 6 Αυγούστου 2023 με δράστες τρεις ημεδαπούς, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...